Místopředseda komise rozhodčích figuroval dva roky na výplatní pásce Barcelony

Sídlo FC Barcelona

Španělská média v týdnu přinesla zprávu o milionových odměnách klubu z Barcelony bývalému místopředsedovi národní komise rozhodčích. Největší rozruch novinka vzbudila zejména v Madridu, který poukazuje na to, že proti katalánskému klubu v totožném období nebyla odpískána ani jedna penalta.

Zatímco katalánská média zprávu o milionové odměně klubu z Nou Camp bývalému místopředsedovi národní komise rozhodčích téměř ignorují, madridský tisk se rozohnil téměř do běla. Obrovský rozruch ve španělské metropoli způsobila zpráva o tom, že Barcelona mezi lety 2016 a 2018 měla na výplatní pásce firmu místopředsedy komise rozhodčích, José Maria Enriqueze Negreiry.

Katalánská média informaci věnují minimální prostor, ale Madrid vytahuje do boje. Barcelona v tuto chvíli nic neriskuje, jedná se o daňové vyšetřování a na klub nebyla podána žádná stížnost. Španělská federace ale ve své legislativě počítá s vyřazením klubu, pokud by u něj bylo prokázáno placení rozhodčích. Aby proti ligovému lídrovi byly ovšem aktivovány sankce jakéhokoli typu, musela by se do případu vložit sportovní arbitráž.

Případ tedy zatím zůstává otevřený a bez zjevného dramatického vývoje. Španělský tisk uveřejnil třiatřicet faktur, které v letech 2016 až 2018 vystavila společnost Dasnil 95, tedy firma bývalého místopředsedy komise rozhodčích, fotbalové Barceloně. Celková částka uhrazená katalánským klubem činí 1 685 142 eur.

Tisk navíc poukazuje na to, že v období, na které se vztahují výše uvedené faktury, Barcelona odehrála více než dva kalendářní roky, aniž by proti ní byla odpískána penalta. Katalánský klub tvrdí, že platby byly úhradou za předložení dokumentace o rozhodčích, jak to dělá většina klubů. Vyšetřovatelé ale říkají, že platby jednoduše sloužily k uplácení rozhodčích.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace