Mladí, ale dostatečně připravení

Rubén Pardo (© marca.es)

Strach a rozklepaná kolena? To neznají. Dlouhé měsíce a roky tvrdě pracují, aby využili první šanci, kterou dostanou v prvním týmu. Řeč je o mladých hráčích, kteří okouzlili Primeru.

Španělsko je zná pod zkratkou JASP - Jóvenes Aunque Sobradamente Preparados (Mladí, ale dostatečně připravení). Budoucnost patří jim.

Thibaut Courtois (20 let) - V Atléticu je druhým rokem na hostování z Chelsea, Madriďané by jej ale rádi získali na věky věků, neboť mladý Belgičan se i přes nízký věk vypracoval mezi nejlepší gólmany La Ligy. Letošní sezóna mu vychází velmi dobře.

Raphaël Varane (19 let) - Nadějný stoper přišel do Realu Madrid v roce 2011 a získává stále větší porci minut na trávníku. Nedávnými výkony proti Barceloně a Manchesteru United složil fotbalovou maturitu na výbornou. Francouzská reprezentace a Bílý balet v něm mají velký příšlib na mnoho let.

Isco (20 let) - Vítěz loňské ankety Golden Boy je přestupovým snem mnoha evropských velkolubů. Dává góly, asistuje, hraje perfektně. Málaga za něj zaplatila Valencii 6 milionů eur, pokud se ho rozhodne prodat, bude to za několikanásobek.

Leo Baptistão (20 let) - Jako kometa vtrhl mladý Brazilec do letošní Primery. Rayo Vallecano v něm našlo tahouna ofenzivy. Sedm gólů v jedenadvaceti zápasech, to je bilance, která neunikla ani Atléticu, které se snaží hráče získat.

Koke (21 let) - Diego Simeone věří nadějnému záložníkovi stále více. V prvním týmu Atlética debutoval v sezóně 2009/2010 a i přes nízký věk se blíží hranici 100 odehraných zápasů. To mluví za vše.

Geoffrey Kondogbia (20 let) - Jeden z největších francouzských talentů posledních let. Sevilla na něj hodně sází a Kondogbiovy výkony mají vzestupnou tendenci. 

Juan Bernat (19 let) - Jeden z nejmladších fotbalistů La Ligy dostává v prvním mužstvu Valencie čím dál více prostoru. Navíc je 100procentním Netopýrem, prošel všemi mládežnickými týmy celku z Mestallu. Fanoušci pro něj mají slabost.

Joel Campbell (20 let) - V Betisu hostuje z Arsenalu a je jedním z "viníků" výborné sezóny andaluského týmu. Špatnou zprávou pro Betis je, že Wenger si ho v létě stáhne zpět, fotbalovou radost tak Joel Campbell bude rozdávat zřejmě v dresu Kanonýrů.

Rubén Pardo (20 let) - Mladý záložník Realu Sociedad debutoval v loňské sezóně, letos už hraje pravidelně. Nedávno podepsal s klubem novou smlouvu. Velká naděje středu pole Errealy.

Martín Montoya (21 let) - Spekulace o odchodu Dani Alvese z Barcelony jsou stále aktuální. Tito Vilanova má ale důstojného nástupce v Montoyovi, jenž už nakoukl i do seniorského národního týmu Španělska. Brazilce dokáže na pravém beku plnohodnotně zastoupit.

Iker Muniain (20 let) - Přestože mu je teprve 20 let, je Iker Muniain už La Ligou prostřelý. V letošním ročníku sice tolik nezáří, přesto patří mezi největší mladé hvězdy soutěže. Zájem hlásí řada velkoklubů z celého kontinentu.

Íñigo Martínez (21 let) - Real Sociedad útočí na pohárové příčky a jedním z důvodů úspěchu je Iñigo Martínez, který už druhým rokem patří mezi základní stavební kameny defenzivy baskického klubu. Vloni zaujal dvěma góly z poloviny hřiště.

Rubén García (19 let) - Letošní objev Levante. Šikovný křídelník dostává pravidelnou porci zápasových minut a pro Levante je velkou sázkou do budoucna.

Aymeric Laporte (18 let) - Zatímco vloni upoutal v obraně Athleticu pozornost Borja Ekiza, letos přišla řada na Aymerice Laporteho. V pouhých osmnácti letech nastupuje pravidelně na citlivé pozici stopera.

Hugo Mallo (21 let) - Pravý bek Celty Vigo a mládežnických reprezentací Španělska. V klubu doufají, že jeho fotbalový růst nezpomalí vážné zranění, kvůli němuž pro něj letošní sezóny skončila mnohem dříve, než by si fanoušci přáli.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace