Mluvili především na hřišti

Dejan Lekič (© diariodenavarra.es)

Když fotbalista nehraje dost často přepadnou ho svody mluvit mimo hrací plochu a postěžovat si tu na tohle, tu na támhleto. Dostat ze sebe ven tu nespravedlnost. Dejan Lekič a Xavi Annunziata, dva hráči Osasuny, jsou ale přesným opakem takzvaných rebelů. Trpělivě čekali na svoji šanci, aniž by nějak brblali, či zvýšili hlas. Včera, v pohárovém zápase na stadiónu Almeríe ona toužebně očekávaná příležitost přišla. A oba ji chytili pevně za pačesy. Promluvili na hřišti.

Srbský útočník Dejan Lekič během letní přípravy okouzloval nejen fanoušky rojillos. Byl nejlepším střelcem týmu v přípravných duelech. Jenže se startem ligové soutěže na něj trenér Mendilibar uvalil embargo a šestadvacetiletý šutér z Balkánu si takříkajíc ani neškrtl. V lize nasbíral ve dvou zápasech pouhých dvaadvacet minut. Včera mu José Luis svěřil místo v základu a Dejan tušil, že nesmí zklamat. V patnácté minutě Cejudo vybojoval míč, nacentroval ho do šestnáctky, kde ho Lekič vší silou z voleje napasoval do kasy, kterou hlídal Diego García. Útočník nepromarnil nabídnutou šanci a hned to běžel oslavit k lavičce s Finem Raitalou. Ani po gólu Lekičova aktivita neuvadala. Snažil se obtěžovat soupeřovy stopery Acasieteho a Silvu při rozehrávce. A právě díky druhému jmenovanému si připsal velký podíl na druhém gólu Osasuny. Z levé strany totiž k vápnu postupoval s balónem u nohy Annunziata, jenž postrčil míč Lekičovi. Ten ale místo střely měl v úmyslu narazit svému spoluhráči do gólové šance. Jenže dráhu letu míče přeťala ruka stopera Almeríe a Nekounam z následně nařízené penalty skóroval. 

Rovněž rodák z Kanárských ostrovů, Xavi Annunziata, zaznamenal excelentní letní přípravu a především výbornou sezónu 2010-11 v pamplonském béčku. Vysloužil si místo mezi pětadvaceti povolenými místy na ligové soupisce, nicméně místo v sestavě zaručené neměl. A k jeho smůle s ním Mendilibar opravdu příliš nepočítal. K dnešnímu dni si v ligovém ročníku 2011-12 zahrál mizerných šestnáct minut při prohře 1:3 na San Mamés. To by se jeden uzoufal. Ne tak Xavi. Optimista, vědom si svých předností, vzal včerejší pohárový duel v Almeríi velmi vážně. Aktivní, odvážný, „asistoval“ u penalty na 0:2 a jakoby se s tímto počinkem neuspokojil, vytáhl z rukávu trumfové eso. Za hranicí šestnáctky se k němu přitoulal míč a hráč s osmnáctkou na zádech se dvakrát nerozmýšlel, co s ním udělá. Prásk! Žlutá meruna nabrala smrtící parabolu a muž s rukavicemi nezmohl vůbec nic. Na ztichlém stadionu Juegos Mediterráneos bylo jenom slyšet, jak zašuměla síť, když balón zapadl z pohledu střelce do pravého rohu.

Takhle se bojuje o příležitost. Teď si budeme muset počkat do nedělního souboje Osasuny s Villarrealem, jestli působivé výkony nějak obměkčí srdce José Luise Mendilibara, nebo si oba snaživce bude šetřit do pohárové odvety, která je po včerejším vítězství 1:3 už prakticky rozhodnuta. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace