Morata: La Roja má neuvěřitelně široký kádr

Alvaro Morata s kapitánskou páskou Rassegnastampanews.com

Útočník Juventusu Turín, Alvaro Morata, v reprezentační pauze oblékl poprvé kapitánskou pásku ve španělském národním týmu a potvrdil, že La Roja, jak se týmu přezdívá, může na konečnou soupisku pro MS v Kataru vybírat ze 60 až 70 hráčů.

V sobotním přátelském utkání španělské reprezentace s Albánií, které pro domácí rozhodl gólem Dani Olmo, se na hřiště postavil s kapitánskou páskou Alvaro Morata. Při absenci Sergia Busquetse, Jordiho Alby a Kokeho byl jasnou volbou.

Jsem neuvěřitelně pyšný, že jsem mohl debutovat s kapitánskou páskou. V takových chvílích si vzpomenete na těžké roky dřiny a všechna soustředění, kterými jsem si prošel od reprezentačních kempů v 15 nebo 16 letech. Fotku si musím někde doma vystavit,“ říkal nadšený Alvaro Morata.

Španělský útočník pak poděkoval také fantastickému katalánskému publiku. „Bylo to úžasné, protože diváci už byli na tribunách od chvíle, kdy jsme se začali rozcvičovat a jejich podpora byla znát. Věřím, že se sem brzy opět vrátíme,“ děkoval fanouškům v Cornellà-El Prat.

Španělsko má tu výhodu, že má k dispozici minimálně 60 nebo 70 hráčů, kteří jsou na špičkové úrovni a mohou jet do Kataru na MS. Bude to velice těžké, ale těšíme se na to. V roce 2022 nás čeká ještě velice tvrdá práce,“ uzavřel Alvaro Morata optimistický výhled na konec roku a dlouho očekávané MS v Kataru. Přestože poslední branku za La Roju vstřelil Morata v listopadovém utkání proti Švédsku, v soupisce pro finálový turnaj by rozhodně neměl chybět. Za La Roju nastoupil k 51 utkáním a vstřelil celkem 23 branek.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace