Mourinho kritiku za oslavu gólu nechápe

Sporný okamžik. Ruka Higuaína? (© as.com)

Hodně vášní vzbudil závěr utkání mezi Valencií a Realem Madrid. Netopýři si stěžovali nejen na rozhodčího, ale i na oslavy José Mourinha.

Ke sporné situaci došlo v páté minutě nastaveného času za stavu 3-2 pro Real Madrid, kdy Gonzalo Higuaín možná zastavil míč mířící do branky rukou, za což se Valencia dožadovala nařízení pokutového kopu. José Antonio Teixeira Vitienes však nezapískal.

"Cítil jsem, že mě míč trefil do hrudi. Nebyla to ruka. Jsem rád, že jsem týmu pomohl k vítězství alespoň tímto obranným zákrokem, když už se mi nepovedlo skórovat," prohlásil Higuaín. Stejného názoru byl i brankář Iker Casillas: "Byl to zákrok v souladu s pravidly, dobře jsem celou situaci po trefeném břevnu viděl, balón trefil Higuaína do hrudi. Chápu, že nervy pracovaly, ale penalta nebyla nařízena správně."

Tábor Valencie trvá na tom, že šlo o ruku. Za všechny promluvil Roberto Soldado, podle něhož mají rozhodčí dvojí metr: "Byla to podobná situace jako na Bernabéu, kde dostal Albelda za ruku žlutou kartu, ačkoliv také nebyla jasná. Nechceme brečet, ale tak to prostě je."

Podívejte se na sporný okamžik. Měla se kopat penalta, nebo zasáhl Higuaína míč do hrudi?

Nespokojenost panovala na Mestalle také s oslavou José Mourinha, jenž z radosti z třetí branky, kterou dal Cristiano Ronaldo, naskočil na záda José Maríi Callejóna. "Takový je Mourinho. Nerespektoval Valencii. To jsou věci, které na hřiště nepatří," prohlásil Jérémy Mathieu.

Reakce Mourinha na sebe pochopitelně nenechala dlouho čekat: "Když neslavíme gól, tak jsme arogantní. A když ho slavíme, tak také. Valencii by to mělo spíše lichotit, protože to ukazuje, jak cenné a vydřené vítězství to pro nás bylo."

Unai Emery portugalského kolegu bránil: "Já také diskutoval s Xabi Alonsem, nemohu Mourinhovi nic vytknout. Co se odehraje na hřišti, to by na něm mělo zůstat. Nechci podobné věci hodnotit. Mrzí mě porážka. Abychom proti Realu Madrid uspěli, museli bychom předvést takřka bezchybný výkon, což se nepovedlo."

Podívejte se na Mourinhovu oslavu, při které "osedlal" Callejóna

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace