Mourinho se omluvil fanouškům, trestu ale zřejmě neunikne

Potyčka Mourinha a Vilanovy (© as.com)

Španělský fotbalový svaz dnes oficiálně oznámil, že bude vyšetřovat incidenty ze závěru odvety Supercopy.

Jmenovitě José Mourinha a Tita Vilanovu. Trenér Realu Madrid asistenta Pepa Guardioly zatahal za ucho a šťouchl do oka, Vilanova dal Portugalcovi na oplátku facku. Vše bylo vyvrcholením potyčky, která vznikla po faulu Marcela na Cesca Fàbregase.

Jelikož nezpůsobil soupeři žádné zranění, hrozí Mourinhovi trest na 4 až 12 zápasů. V opačném případě by byl vystaven možné sankci až na 15 utkání. Vše by ale mohlo být vyřešeno pouze pokutou, a to ve výši 602 až 3 006 eur.

Samotný Mourinho se za potyčku omluvil, ale pouze fanouškům Bílého baletu, formou dopisu, který zveřejnil klubový web: "Chci se omluvit madridismu, ale pouze jemu, za mé chování v posledním zápase. Někteří jsou na pokrytectví ve fotbale na rozdíl ode mě zvyklí, ale já pokrytcem nejsem a nechci být."

Portugalský bouřlivák zároveň odmítl spekulace, podle kterých chce Real Madrid opustit: "Mám skvělého prezidenta, který je inteligentní a pojí mě s ním velké přátelství, a také sportovního ředitele, který žije fotbalem 24 hodin denně. Má motivace je obrovská a jsem oddaný madridismu mnohem více než jiní pseudomadridisté. V žádném případě nechci klub opustit."

Podívejte se na potyčku v závěru odvety Supercopy:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace