Mourinho uspěl i ve Španělsku, Real Madrid slaví 32. ligový titul

Hráči Realu Madrid oslavují José Mourinha (© marca.es)

Barcelona čtvrtý titul v řadě nezíská, její nadvládu v posledních letech přerušil Real Madrid.

Blancos zvítězili na stadionu Athleticu 3-0 a dvě kola před koncem ligového ročníku mají na odvěkého rivala sedmibodový náskok, což znamená jistotu už 32. poháru pro vítěze Primera División.

Bílý balet se k trofeji protančil zejména díky nezastavitelné ofenzivě, která z historických tabulek vymazala Toshackův Real Madrid ze sezóny 1989/1990, který zakončil ligu se 107 vstřelenými góly. Letošní Real Madrid jich má na kontě už 115 a dva zápasy k dobru, rekordní zápis tak může ještě navýšit.

José Mourinho se stal prvním trenérem, který získal titul v Anglii, Itálii i Španělsku, 49letý kouč se navíc radoval i v rodném Portugalsku. Real Madrid dovedl ke druhé trofeji, vloni porazil v prodloužení Barcelonu ve finále Královského poháru. Letos na lavičce Madriďanů dokázal Katalánce poprvé pokořit i v normální hrací době, což znamenalo definitivní krok k zisku mistrovského poháru.

The Special One od roku 2003 nezažil sezónu, v níž by nedosáhl alespoň na jednu trofej, ať už vedl Porto, Chelsea, Inter Milán nebo Real Madrid. Novým cílem kontroverzního trenéra je dosáhnout s Realem Madrid na desátý triumf v Lize mistrů, na který klub čeká od roku 2002.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace