Mourinho v Realu Madrid po sezóně skončí, potvrdil Florentino Pérez

Florentino Pérez a José Mourinho (© marca.es)

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez na dnešní tiskové konferenci potvrdil, že José Mourinho po skončení letošní sezóny klub opustí, přestože má smlouvu do roku 2016.

"Nejde o odvolání z funkce, ale o dohodu. Není příjemné, že odchází, ale došli jsme k závěru, že nastala chvíle, kdy spojení Realu Madrid a José Mourinha skončí," prohlásil Florentino Pérez. "Udělali jsme velký kvalitativní skok. Real Madrid je teď tam, kde má být. Šestkrát po sobě jsme skončili v osmifinále Ligy mistrů, nyní patříme mezi nejlepší čtyři, vždy v semifinále nebo finále. Bylo to úspěšné období. Mourinho si myslí, že je čas odejít, a já s jeho důvody souhlasím. Je to adekvátní řešení pro start nového projektu. Mourinhův odchod nebude nijak finančně kompenzován. Je to smutný den, chci Mouovi popřát hodně štěstí. Bude navždy součástí historie Realu Madrid."

José Mourinho přišel do Realu Madrid v roce 2010 a během tří let dovedl Bílý balet ke třem trofejím. V první sezóně triumfoval v Copa del Rey, ve druhé získal ligový titul a v poslední Supercopu. Portugalec dokázal vymazat nadvládu Barcelony ve vzájemných zápasech, zároveň byl však trnem v oku příznivců Realu Madrid kvůli svému chování. Vše vyvrcholilo letos, kdy hádky se soupeři, trenéry a rozhodčími vystřídaly spory uvnitř týmu.

Florentino Pérez ujistil, že jméno Mourinhova nástupce ještě není známo, neboť jednání s konkrétními adepty neprobíhájí. Zatímco Portugalec se podle všeho vrátí do Chelsea, na lavičce Realu Madrid by ho mohl vystřídat Carlo Ancelotti, jenž se snaží ukončit angažmá v PSG.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace