Mourinho velebí Rayo, hra Realu mu špatná nepřišla

José Mourinho (© as.com)

Po utkání na stadiónu Vallecas, kde domácí Rayo podlehlo lídrovi tabulky, Realu Madrid, 0:1, dělal hostující trenér José Mourinho všechno možné, aby na pozápasové tiskovce nemusel mluvit o nepříliš povedené hře svých svěřenců. Zaujal proto následující strategii: vynášet do nebes hru soupeře a dát tak najevo, že nedostatky na straně Realu nebyly vinou hráčů v červených dresech, nýbrž díky velmi dobrému výkonu domácí ekipy. Portugalský mág definoval výkon domácích jako „fantastický“ a rovněž neskrblil slovy chvály pro svůj protějšek na lavičce Raya Vallecana: „Sandoval se mi strašně líbí, dost zariskoval“. Na kritickou strunu zabrnkal i u arbitra Fernándeze Borbalána a fanoušků Bílého baletu.

Tohle mužstvo si zaslouží, aby se o něm říkalo, že nám dělalo problémy, jako žádné jiné. Remíza by byla spravedlivější“. Takhle na rovinu to Mourinho poznamenal. Rovněž neváhal podotknout, že „tohle bylo nejtěžší utkání v probíhajícím ročníku“. The Special One nechtěl nijak šťourat do nevalné podívané svých pěšáků. Podle něj to nebylo tak špatné, jak něktěří chtějí vidět: „Nesouhlasím s tím, kdo říká, že Real neodehrál dobré utkání“. 

Poté, co okomentoval zápas, přišla řada na kritiku. Nejdřív se dostal na přetřes soudce dnešního duelu Fernando Borbalán. „Je to čtvrtý nejarogantnější sudí, kterého jsem viděl za celou svoji kariéru“. Jedním z rozhodnutích, které Mourinhovi leželo v žaludku, bylo vyloučení asistenta Ruize Farii, již třetí v probíhající sezóně. José neváhal bránit svoji pravou ruku: „Mám obavy z toho, jak na něj pohlížejí, protože jeho chování je normální. Jestliže vyloučili jeho, museli by vyloučit celou lavičku“. Nicméně pravdou je, že Borbalánovo rozhodování zůstalo daleko za očekáváním. Prezident Raya Martín Presa si na něj rovněž postěžoval. 

Po rozhodčích přišla řeč i na fanoušky Realu Madrid. A není to poprvé, co Mourinho proti příznivcům Bílého baletu nasazuje. „Naštve to, když hrajeme v Madridu a je tam jenom třista příznivců. V Getafe jich bylo třicet. Fanoušci by měli dát víc“. V úplně jiné tónině hovořil o domácích divácích, kteří zaplnili Vallecas. „Atmosféra byla fantastická“. 

Sandoval, jenž opouštěl stadión v taxíku, na druhou stranu zanalyzoval porážku svého týmu následovně: „Prohráli jsme kvůli špatné mušce a kvůli dalším okolnostem. Jsem zticha, protože o rozhodčích nikdy nemluvím. Ale domnívám se, že by se měl výbor pustit do práce, aby odebrali Michuovi kartu, protože hrál balón čistě“. Trenér Raya podotkl, že Real „věděl, o čem to bude. Tři body si hodně vytrpěli. Tušili, že bodovat tady, znamená napůl vyhrát ligu“. I přes porážku ale přiznal, že je nejšťastnějším člověkem, že může řídit loď jako je tahle. „Dneska to byl svátek, ne jen fotbalový zápas“.


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace