Mourinho viděl Lucase naživo. A už ho nechce

Lucas Moura (© elconfidencial.com)

José Mourinhovi se v sobotu v Hamburku rozplynuly pochybnosti poté co na vlastní oči viděl přípravný duel mezi Brazílií a Dánskem. Konkrétně poté co shlédl naživo výkon devatenáctiletého fotbalisty Lucase Moury. Hráč Sao Paula se hodně blíží jeho fotbalové chuti, ovšem v tuto chvíli není přesvědčen o tom, že je ten ideální okamžik absolvovat obří skok do klubového gigantu typu Realu Madrid.

The Special One, jenž nedávno s Bílým baletem prodloužil smluvní závazek až do roku 2016, se domnívá, že by se měl ještě dál fotbalově formovat v relativně menším klubu, než se odhodlá k poměrně radikální změně, jenž by přestup do Realu Madrid bezpochyby představoval. Mourinho by rád sledoval Lucase Mouru i nadále, ovšem jako nezbytně nutnou posilu pro nadcházející sezónu, jak ho označil prezident klubu Florentino Pérez, ho rozhodně nepovažuje. Potíž je ale v tom, že jak samotný hráč, tak i Sao Paulo jsou ochotni přikročit k evropské adventuře co možná nejdříve. Lucas kvůli problematickým vztahům s koučem Emersonem Leaoem, vedení zase kvůli lákavému finančnímu zisku.

Vedení Realu a s ním i Mourinho, jenž je odpovědný za sportovní úsek, čili příchody a odchody hráčů, velmi dobře vědí o nabubřelých nabídkách s nimž je mladý podhrotový záložník spojován, zejména z Chelsea a Interu Milán, kteří jsou za něj ochotní zaplatit zhruba 25 miliónů eur. Částku, kterou Mourinho aktuálně považuje za přemrštěnou.

Mourinhovi se na Lucasovi líbila jeho pohyblivost, smělost a odvaha na to, že mu je teprve devatenáct. Nicméně už se mu tolik nezamlouvá představa, že díky zájmu druhých se z jednání o přestupu stane dražba, která jeho cenu bude šponovat do nesmyslných výšin. Takže Florentinovi sdělil jednoznačně: Lucas ano, ale jako jedna z možností do budoucna. Teď ne.


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace