Mourinho vyhrál souboj s Valdanem, Argentinec v Realu Madrid skončil

Jorge Valdano (© as.com)

Jorge Valdano skončil ve funkci generálního ředitele Realu Madrid. Argentinec byl odvolán kvůli sporům s trenérem José Mourinhem.

Vše na dnešní tiskové konferenci potvrdil klubový prezident Florentino Pérez: "Odchod Jorge Valdana je bolestivý. Ušli jsme spolu dlouhou cestu, ale nemohu jednat na základě mých pocitů, ale tak, jak je to nejlepší pro klub. Mourinho požadoval více volnosti při sestavování týmů, jako tomu je u anglických manažerů. Vsadili jsme na trenéra, kterého považujeme za nejlepšího na světě, chceme, aby s námi strávil hodně let. Pokud někdy přijde jiný typ trenéra, opět se mu přizpůsobíme. Jorge Valdano vždy reprezentoval Real Madrid velmi dobře, věřím, že v budoucnu se najde cesta, aby se do klubu vrátil."

Valdanovi se nelíbilo Mourinhovo chování a stížnosti na rozhodčí, oba funkcionáři se neshodli ani při vybírání posil do týmu, v posledních měsících spolu kromě pozdravů nekomunikovali.

"Nebylo to mé rozhodnutí, ale rozhodnutí klubu. Je jasné, kdo zvítězil v bitvě, které jsem se chtěl vyhnout. Nikdy jsem nechtěl, aby se Real Madrid změnil v bitevní pole. Je to pro mě bolestivý odchod, protože jsem v klubu s přestávkami působil 27 let. Real Madrid mě naučil hodně. Mourinho požádal klub o nějaký post, kvůli čemuž byla má zodpovědnost za první tým snížena. Taková situace mi nebyla příjemná," uvedl Valdano.

"Real Madrid potřebuje pro svůj projekt vůdce. Mourinho jím je. Viděl jsem ho pracovat, je to dobrý trenér. Přijde mi správné, že ve funkci pokračuje. Prezident mi řekl, že mi nemá co vytknout, ale že jsem to prostě já, koho se dotkne reorganizace vedení. Nevím, jestli můj odchod z klubu znamená sbohem, nebo na shledanou. Uvidíme."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace