Murillo: Stát se v Jížní Americe fotbalistou, to je nejvíc

Jeison Murillo (© as.com)

Jeison Murillo se po letním příchodu do Valencie začíná stávat důležitým členem týmu, kolumbijský fotbalista se rozpovídal v rozhovoru pro deník AS.

Pětadvacetiletý stoper se vrátil ke svým fotbalovým začátkům a prozradil, proč si vybral právě tento sport jako povolání: "Byl to pro mě sen a možnost, jak v životě uspět a pomoci rodině. Díky Bohu se to povedlo. Být placen za něco, co člověka baví, toho si velmi cením. Stát se v Jižní Americe profesionálním fotbalistou, to je zřejmě nejvíc. Je to vášeň. Samozřejmě, že to byla náročná cesta. Řešili jsme problémy jako každá rodina, zejména jak se dopravit na tréninky a zápasy, bylo to složité. Hodně si cením všeho, čeho se rodiče a sourozenci kvůli mně vzdali. Nebýt jich, nebyl bych tady. Proto jim a manželce před a po každém utkání telefonuji, potřebuji jejich požehnání."

"Začínál jsem jako brankář, ale brzy jsem se přesunul do obrany. Trenéři pro to viděli předpoklady, hlavně bojovnost a sílu. A mé vzory? Jako dítě jsem neměl možnost evropský fotbal sledovat, takže Yepes, Perea, Córdoba. Evropa ale byla mým cílem. V Jižní Americe platí, že pokud chcete fotbalově růst a skutečně něco dokázat, pak je snem angažmá v Evropě. Já do ní odešel v 18 letech, což bylo tvrdé, protože jsem byl mladý a poprvé se ocitl sám, ale musel jsem to udělat. Naštěstí moderní technologie vše usnadňují."

Murillo rovněž prozradil, proč kývl na nabídku Valencie, kam zamířil z Interu Milán: "Nevím, jestli je to záležitost osudu, ale když jsem hrál ve Španělsku, Valencia mě vždy lákala. Připadala mi jako skvělý klub s výbornými fanoušky. Nám Jihoameričanům připomíná atmosféra na Mestalle domov. Trenér mi volal a vysvětlil mi, že chce pracovitou a ambiciózní Valencii. Pochopil jsem, že Valencia bude nejlepším místem pro mě i rodinu, kde začít od nuly. Trenér, klub i fanoušci mají velkou oddanost znaku klubu, což vás nutí bojovat za Valencii každý den, v každém zápase."

Valencia patří mezi pozitivní překvapení sezóny, po jedenácti kolech má v kolonce proher stále nulu. "Je za tím práce, jedině práce," říká Murillo. "A také to, že jsme rodina. Navzájem se respektujeme. Všichni pracujeme na stejném cíli a je jedno, kdo zrovna nastoupí. Chceme vrátit Valencii tam, kde bývala."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace