Mužský tým v byznys třídě, ženský v turistické. Barcelona označila kritiku za cynickou

Fotografie, které vzbudily rozruch (© as.com)

Barcelona dorazila do USA, kde jí čekají přátelské zápasy před novou sezónou. Na sociálních sítích i v tisku se ale řeší, že zatímco mužský tým letěl luxusní byznys třídou, ženský méně pohodlnou turistickou.

O rozruch se nechtěně postarali samotní hráči a hráčky, když zveřejnili fotografie z cesty, na nichž je rozdíl patrný, což někteří neváhali zkritizovat, další dokonce označit za sexismus.

Barcelona v následném prohlášení vysvětlila, že podle původního plánu nemělo jít o společný let a poté již nebyla pro ženský tým k dispozici jiná místa než v turistické třídě. "Barcelona je průkopníkem v profesionalizaci ženského týmu, jako první zařídila i světové turné. Kéž bychom takto cestovaly pokaždé," uvedla Alexia Putellas, jedna z hvězd ženského celku Barcelony.

María Teixidor, která je v klubu zodpovědná za řízení ženského týmu, označila kritiku za "cynickou". "Je nám líto dohadů, které vznikly kvůli něčemu, co se nám zdá pochopitelné. Stalo se to, že někdo vystřelil a až poté se ptal. Než přijde doba, kdy se ženský fotbal vyrovná tomu mužskému, pokud jde o návštěvnost, platy a prostor v médiích, je potřeba ocenit úsilí klubu v oblasti ženského sportu. Do té doby - méně cynismu," uvedla. 

Následný přesun z Portlandu do Los Angeles už hráčky absolvovaly v byznys třídě.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace