Na Diega Alvese si z puntíku nepřišel ani Messi

Diego Alves (© as.com)

Diego Alves potvrdil roli penaltového specialisty, gólmana Valencie nepřekonal v semifinále Copy z puntíku ani nejlepší hráč světa Lionel Messi.

Šestadvacetiletý Diego Alves čelil ve Španělsku, kde kromě Valencie hájil barvy Almeríe, už celkem 19 pokutovým kopům (z toho 18 v lize), z nichž inkasoval pouhých 6 branek. Jedenáctkrát vytáhl Brazilec pohotový zákrok, ve dvou případech mířili střelci mimo tři tyče.

Kanouté (dvakrát), Víctor, Yeste, Edu, Nekounam, Fernando Llorente, San José, Adrián, Cristiano Ronaldo a Messi. Ti všichni si na Diegu Alvesovi vylámali z puntíku zuby.

Samotný gólman Netopýrů, jenž prozradil, že mu byl vzorem Cláudio Taffarel, nechce skvělou úspěšnou v chytání penalt zveličovat: "Je to o psychice, musíte umět předvídat. To vše plus rychlost poté, co hráč vystřelí. Můžete studovat videa jednotlivých exekutorů, jenže střelec třeba na poslední chvíli svůj úmysl změní. Já se proto soustředím na nějaký pohyb či gesto, což se mi povedlo i v Messiho případě. Když pokutový kop chytíte, zvláště takovým hráčům, jakými jsou Messi nebo Cristiano Ronaldo, a pomůžete tím týmu, je to ta nejlepší odměna. Dodá vám to sebevědomí."

Pro Lionela Messi je naopak kopání penalt možná jedinou slabší stránkou. V prvním týmu Barcelony dostal tuto výhodu 27krát, v sedmi případech však síť nerozvlnil.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace