Na Pizjuánovi už nejsou podavači míčů, ale podavačky

Sevilla vyměnila podavače míčů za podavačky (© marca.es)

Podavači míčů se v posledních týdnech stali jedním z hodně diskutovaných témat, se zajímavým řešením přišla Sevilla.

Na stadionech Osasuny, Zaragozy nebo právě Sevilly se rozšířil nešvar v podobě vhazování několika balónů na hrací plochu, čímž se zápasy v samotném závěru kouskují. Ze strany svazu je nová metoda zdržování pokutována pouze v řádu stovek eur.

Jako první se rozhodli problém řešit v Seville, kde kritizované podavače nahradili podavačkami z řad hráček ženského týmu. "To, co se dělo v předešlých zápasech, nebylo hodné klubu, jakým je Sevilla. Chtěli jsme, aby změna byla patrná, proto jsme se rozhodli pro něžné pohlaví," vysvětloval prezident Andalusanů José María del Nido.

Amparo Gutiérrez, vedoucí ženského mužstva, k tomu říká: "Víme, že v tenise je to běžné, ale ve fotbale budeme první. Navíc to není to samé, protože na kurtech to byly modelky, což my nejsme. Jsme fotbalistky, takže rozumíme hře, což je naše výhoda. Nevím, kdo s tou myšlenkou přišel, ale je zajímavá. Určitě bude mít mediální ohlas."  

První zkouška proběhla před týdnem v zápase Segundy B mezi Sevillou Atlético a Cádizem, v Primeře byla novinka představena ve včerejším utkání mezi Sevillou a Realem Madrid.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace