Na úvod remíza

Cesc se stal prvním střelcem Španělska (© as.com)

Španělsko ve svém prvním utkání na Euru remizovalo s Itálií 1-1.

Vicente del Bosque hodně překvapivě odpověděl na otázku, zda-li dostane na hrotu útoku důvěru Fernando Torres nebo Álvaro Negredo, když vsadil na Cesca Fàbregas v roli falešné devítky.

V prvním poločase nebylo Španělsko lepším týmem, většina nadějných akcí končila zbytečnou snhou o přihrávku na ještě lépe postaveného spoluhráče. V pohotovosti naopak musel být Iker Casillas, jenž zneškodnil přímý kop Pirla, střelu Cassana i povedený volej Marchisia. Nejlepší zákrok si schoval na konce půle, kdy vyšvihl ruku proti šanci Motty.

V červeném dresu vynikal Andrés Iniesta, který se mohl zapsat i mezi střelce, po přihrávce Xaviho však mířil nad. Cescova rána z nadějné pozice byla zblokována, proto se šlo do šaten za stavu 0-0.

Do druhého dějství vstoupila La Roja aktivněji, Cesc a Xavi zkoušeli štěstí, ale nejblíže gólu byl Iniesta, jehož prudká rána z úhlu prosvištěla vedle. Na opačném konci stihl Sergio Ramos svou chybu napravit přesným obranným zákrokem.

První změna skóre přišla v 61. minutě. Pirlo skvostným pasem vyslal do nájezdu střídajícího Di Nataleho, který přesně obstřelil Casillase a po chvíli na hřišti rozradostnil italskou část publika. Nadšení nevydrželo modrým dlouho, o tři minuty později našel Silva po rychlé akci ve vápně Cesca, proti němuž neměl Buffon nárok, srovnáno.

Další šanci měl Jordi Alba, po jeho voleji ale balón proletěl vedle. Fernando Torres se ocitl v gólovce krátce po svém příchodu na hřiště, ale nepovedenou kličku Buffon vystihl. Di Natale z akrobatické pozice neuspěl před Casillsem.

Nástup Torrese hru oživil, El Niño byl blízko gólu, elegantním padáčkem ovšem přestřelil. Strhující závěr zápasu přinesl vzruch i na druhém konci, Marchisio mířil do náruče Casillase.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace