Nad obranou se stahují mraky

Iñigo Martínez (© google.com)

Velké chyby, které napáchala defenzíva Realu Sociedad v nedělním utkání na Nou Campu vyryla mužům z realizačního týmu na čele nejednu vrásku. Během léta se naplkalo mnoho o tom, jak vzrostl potenciál směrem dopředu. To je bez diskuze. Ovšem našli se i tací, kteří upozorňovali na to, že po prodeji stopera Demidova a ukončení kariéry záložníka Aranbura, jenž zřejmě nejlépe dokázal vytvořit rovnováhu mezi jednotlivými řadami, poklesl level obranné linie. Když se k tomu přidá absence zraněného Iñiga Martíneze, jenž by měl vcelku logicky vykonávat funkci lídra obrany...Kouč Montanier ale kvapně přispěchal s prohlášením, že žádnou posilu do zadní vozby nepotřebuje.

Za Iñiga převzal největší díl zodpovědnosti Mikel Gonzáles. Ten sice v Barceloně také nebyl peckou z hitparády, ale ve druhé půli přeci jen trošku vyladil rozpačitý výkon, škoda jen, že v tu chvíli už bylo dávno po zápase. V minulém ročníku ukázal, že je stoperem, který má na to hrát v Primera División. To větší potíže setrvat mezi elitou bude mít zřejmě jeden z hrdinů postupu Ion Ansotegi. V loňské sezóně se na trávníku pořádně ukázal až v závěru soutěže a byť v této začal v základu, na Nou Campu si z něj borci Barcelony udělali tréninkovou figurínu. Jako čtvrtý stoper je na seznamu Montaniera Cadamuro, jehož francouzský kouč využívá i jako záplatu na různé neočekávané obtíže, ovšem rodák z Toulouse zatím po letním zranění ne a ne chytit dostatečné tempo. 

I přesto, co se odehrálo v Barceloně je zřejmě Philippe Montanier připraven zopakovat stoperské duo i v domácím mači proti Celtě Vigo. Jestli mu odvážná sázka vyjde, zvedne pokleslý kredit obou viníků a vdechne novou důvěru potřebnou pro další zápasy. V opačném případě bude třeba hledat další varianty, nebo se modlit, aby se už Iñigo uzdravil.

Iñigo však svoje kolegy z defenzivě nepodrazil a zastal se jich za výkon předvedený na Nou Campu. „Všichni vědí, že tam se hraje těžko, především kvůli úrovni soupeře. Bolelo nás především to, že góly přišly moc brzy a to nás nechalo prakticky bez šancí. Není nic jednoduchého utkat se s nejlepšími hráči světa. Nesmíme zapomínat a ni na to, že to bylo první ligové utkání, takže je normální, že dojde k nedorozuměním a chybám. Někdy se utkání povede, jindy ne“.

Jednička Realu Sociedad mezi stopery dále potvrdila, že ho nadále trápí bolesti. „Nejsem ještě stoprocentní. Některé pohyby mě opravdu bolí. Teď se chci co nejdříve uzdravit a znovu hrát. Takže když nestihnu Celtu, nic se neděje a zkusím to na Mallorcu. Vrátil jsem se naťuklý z reprezentace a teď s tím válčím víc, než jsem myslel“. V kabině Realu Sociedad jakoby všichni jednohlasně mluvili o tom, že „jejich“ liga začne až v sobotu. „Pořád si myslím, že máme dobré mužstvo a Celtu můžeme porazit. Proti Barceloně je to vždycky obtížné. V sobotu začíná naše liga, hrajeme doma a měli bychom toho využít.Strach z toho nemáme. S podporou našich fanoušků je všechno lehčí, protože nám dodávají hodně síly“.

K šeptandám o tom, že by mohl ještě během posledních dní letního přestupového okna posílit Athletic Bilbao, zejména po pěti gólech, které svěřenci Marcela Bielsy obdrželi v úvodním kole od Betisu, jen krátce utrousil: „Jsem v klidu. Mám smlouvu až do roku 2015 a je mi tady moc dobře“.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace