Nadávky a pískot fanoušků? Podle Pichu Cuéllara je chyba ve výchově

Pichu Cuéllar (© marca.es)

Brankář Leganésu Pichu Cuéllar se v rozhovoru pro deník Marca rozpovída o tom, jak vnímá nadávky a pískot fanoušků.

"Jdu na hřiště pracovat. Opravdu a upřímně jsem si již bohužel zvykl na to, že slýchách hodně věcí. Bere se to jako něco normálního, ale normální to není. Chyba je ve výchově. Myslím, že ve Španělsku je s výchovou velký problém. Vina není na lidech, ale na zemi, ve které žijí. Nemáme nejlepší ligu na světě, i když si to myslíme. Má své problémy. Pak záleží na tom, jestli chcete i nadále růst nebo zůstat tam, kde jste. Byl bych rád, kdyby se něco dělo. Pravdou je, že je tu snaha pokutovat rasistické nadávky, ale nemuselo se to nechat dojít tak daleko, abychom si uvědomili, že je něco špatně," uvedl Cuéllar.

"Lidé si musí uvědomit, že fotbal je práce. Nechci se nikomu zalíbit a počítám s pískotem a nadávkami, ale já přece také nejdu k někomu do práce, abych na něj pískal, urážel ho nebo ponižoval. Je to o výchově, a pokud lidé nemají vychování, není to můj problém. Myslím však, že by se na to mělo upozorňovat. Mně je to jedno, ale kvůli společnosti, v níž žijeme, by se to nemělo přehlížet," dodal 33letý brankář.

"Všichni se musíme poučit. Fotbal by měl být zábavou, místo toho si někteří chodí na stadion ulevit. Musíme používat rozum, ale ten bohužel v této zemi často chybí."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace