Nastoupí do odvety LM Valverde nebo Rodrygo?

Rodrygo - Valverde | marca.com

Trenér Ancelotti má před středeční odvetou semifinále Ligy mistrů nejednu nevyřešenou otázku. Jedním z největších otazníků je složení útoku. Do trojice k Benzemovi a Viniciusovi by se mohl postavit Valverde nebo Rodrygo. První jmenovaný nastupuje v základu častěji, Rodrygo ale má aktuálně lepší formu.

Uruguayský reprezentant Valverde dostával v základní sestavě Ligy mistrů pravidelně přednost a tak trochu se očekává, že bude podporovat útočný tandem Benzema – Vinicius i ve středu večer. Ale brazilský útočník Rodrygo se vezl v dubnu na vítězné gólové vlně a v posledním ligovém zápase se blýskl hned dvěma brankami. Svou aktuální formou tedy docela zamíchal pořadím a nasadil trenéru Ancelottimu brouka do hlavy.

Real Madrid do odvetného semifinále Ligy mistrů nastoupí s nepříznivým výsledkem, ale vysokým sebevědomím. Z části proto, že si o víkendu připsali pětatřicáté vítězství La Ligy, z části proto, že téměř všichni hráči schopni nastoupit do zápasu se potkávají s výbornou formou. Důsledkem toho má trenér Ancelotti nelehký úkol s výběrem sestavy. Na lavičce totiž bude muset nechat hned několik hráčů, kteří by si zasloužili nastoupit a poprat se o pařížské finále.

Jedinou výjimkou je trojice hráčů, u kterých si můžeme být jisti, že se s nimi nepočítá: Bale, Hazard a Jovič. Všichni ostatní jsou ale připraveni do utkání zasáhnout, ať už v základní sestavě nebo v průběhu hry. Největší pochybnost tak zůstává nad dvojicí Rodrygo – Valverde. Brazilský útočník nastoupil v základní sestavě prvního utkání v Manchesteru společně s Valverdem, ale bylo to dáno absencí Casemira a posunem uruguayského hráče do zálohy.

Po návratu Casemira do hry se počítá se záložní řadou Kroos – Modrič – Casemiro a Valverde by mohl tvořit posledního člena čtyřčlenné zálohy nebo působit v útoku s Benzemou a Viniciusem. V takovém případě by Rodrygo usedl na lavičku náhradníků. Ale pravdou je, že Madrid do odvety bude nastupovat s nutností dotahovat výsledek a právě brazislký útočník v posledních týdnech našel cestu k brankám soupeřů a pravidelně se do nich trefoval. Kromě dvou tref do sítě Espanyolu vstřelil skvělou branku proti Chelsea, odehrál výborné utkání  Pamploně a trefil se také do sítě Sevilly. Proti Rodrygovi tak v poslední době hovoří pouze úplně nevyvedené utkání s Manchesterem City. To se ale hrubě nevyvedlo polovině týmu Bílého baletu.

 

Další aktuální novinky o Realu Madrid a exkluzivní články najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace