Návrat tam, kde to všechno začalo

Iniestova londýnská radost (© marca.es)

Barcelona se v semifinále Ligy mistrů střetne s Chelsea. Nejde o ledajakého soupeře. Na Stamford Bridge totiž před třemi lety podle mnohých začala veleúspěšná éra Pepa Guardioly.

Byl 6. květen 2009, tedy čtyři dny poté, co Barcelona nadělila v El Clásicu na Bernabéu Realu Madrid šest branek, zvítězila 6-2, což znamenalo velký krok ke Guardiolově prvnímu ligovému titulu. V prvním utkání semifinále na Nou Campu modrý autobus postavený na vápně nájezdům Katalánců odolal, do rozhodující odvety se tak šlo po výsledku 0-0.

Barcelona musela řešit problémy se sestavou. Márquez, Henry a Puyol nemohli nastoupit. Problémy na Stamford Bridge ještě prohloubil rychlý úvodní gól Essiena. Když už se zdálo, že po vyloučení Abidala v přesile hrající Chelsea postup ukořistí, napřáhl v nastaveném čase z hranice velkého vápna Andrés Iniesta a nedal Petru Čechovi šanci.

Fanoušci začali věřit v to, že s Guardiolovou partou nebude žádný cíl nedosažitelný. Barcelona postoupila do finále, kde zdolala Manchester United, fotbalový život Andrése Iniesty se rozdělil na ten před slavným gólem a po něm.

Letošní sezóna je té první Guardiolově hodně podobná. Stejně jako v roce 2009 i tentokrát bojují Katalánci o ligový primát, ve finále Copy narazí znovu na Athletic a v semifinále Ligy mistrů na Chelsea. Bude se historie opakovat?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace