Něco je špatně. Když Atlético potřebuje skórovat, João Félix není na hřišti

João Félix (© as.com)

Atlético v letošní sezóně nepřesvědčuje, po prohře ve finále Supercopy s Realem Madrid přišlo během krátké doby senzační vypadnutí z domácího poháru s třetiligovým Culturalem. Kromě trenéra Diega Simeoneho se nejvíce kritiky snáší na hlavu Joãa Félixe.

Atlético v létě zaplatilo za 20letého útočníka Benfice 126 milionů eur, talentovaný fotbalista ale zatím nepřesvědčuje. Celkem vstřelil ve 23 utkáních za Atlético jen 4 branky, v lize čeká na gólový zápis čtyři měsíce...

Zatímco jedni omlouvají slabá čísla mladým věkem a nutností přizpůsobit se novému protředí, jiní žádají od nejdražší posily v historii klubu větší přínos. Že je něco špatně, dokazuje fakt, že Diego Simeone Joãu Félixovi nevěří ve chvílích, kdy jeho tým potřebuje skórovat.

V tu dobu už totiž držitel ceny Golden Boy často není na hřišti. Hned sedmkrát se stalo, že Atlético remizovalo nebo prohrávalo, ale João Félix byl stažen ze hry. Jen pětkrát odehrál João Félix plnou porci minut, ve zbylých 18 střetnutích byl 16krát vystřídán a 2krát začínal mezi náhradníky.

Diego Simeone na otázku ohledně vytížení Joãa Fělixe odpověděl všeobecně: "Každý hráč má jinou osobnost a potřebuje odlišný čas, aby se přizpůsobil. Každému nově příchozímu fotbalistovi se snažíme vštípit, že Atlético znamená srdce a vášeň. Kromě talentu je potřeba odhodlání a oddanost. Je to způsob, jakým v Atléticu fotbal dlouhodobě vnímáme."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace