Nejnižší návštěva na novém stadionu. Espanyolu se nelíbí hrací časy

Protesty fanoušků Espanyolu (© marca.es)

Pondělní dohrávku třináctého kola Primera División mezi Espanyolem a Getafe sledalo jen 11 756 diváků, což je historicky nejnižší ligová návštěva na RCDE Stadium, jenž je domovem Espanyolu od sezóny 2009/2010.

Nevýrazná hra domácích, neatraktivní soupeř, ale zejména den a čas výkopu. To jsou hlavní důvody, proč při utkání, které začínalo v 21 hodin, zelo 70 procent sedaček prázdnotou. Někteří z fanoušků na protest rozbalili transparenty s nápisem "Black Monday (Černé pondělí)" a "Grada al 30 %", což byl ironický odkaz na zaplněnost stadionu.

Zástupcům Espanyolu se nelíbí, že sedm z letošních třinácti kol La Ligy odehrál tým v pátek nebo pondělí, a podalo k vedení soutěže stížnost. Pericos požadují, aby jim byly přidělovány atraktivnější víkendové termíny.

Dosud nejnižší počet příznivců přišel na RCDE Stadium v ročníku 2013/2014 proti Villarrealu, a to 12 650. Vloni držel negativní rekord souboj s Granadou, jemuž přihíželo 15 184 příznivců. V sezóně 2009/2010 přitom byla nejnižšá návštěva i tak velmi solidních 22 275 proti Almeríi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace