Nejvíce hráčů dodá na mundial Premier League, La Liga je v závěsu

Na mundialu bude k vidění řada hvězd La Ligy (© marca.es)

Jen něco málo přes týden nás dělí od začátku mistrovství světa, kam bylo povoláno celkově 736 fotbalistů. Z jakých soutěží do Ruska zamířili?

Tradičně nejvíce hráčů dodá na mundial anglická Premier League, a to už pošesté v řadě, tentokrát 107. V závěsu následuje La Liga s 81 jmény.

Od roku 1998, kdy byl World Cup rozšířen z 24 na 32 týmů, je to poprvé, co se španělská soutěž dostala v tomto ohledu mezi nejlepší trojku. Tu letos zakončuje německá Bundesliga se 60 reprezentanty. Následují italská Serie A (58 hráčů), francouzská Ligue 1 (48) a ruská Premier Liga (36).

Mezi kluby má největší zastoupení Manchester City se 16 nominovanými. Pódium uzavírá španělská duo Real Madrid (15) a Barcelona (14). Dalšími v pořadí jsou Chelsea (13), PSG (12) a Tottenham (12).

Každá ze 32 zemí, která se na turnaj kvalifikovala, oznámila před několika dny závěrečnou 23člennou soupisku. Zajímavostí je, že se v Rusku představí i po jednom hráči ze Segundy (anglická druhá liga má zastoupení 24 fotbalistů) a Segundy B.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Předchozí 1 Následující
Předchozí 1 Následující
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace