Nejvíce španělských krajánků je v Premier League

Morata a Sandro (© marca.es)

Už dnes začíná nový ročník Premier League, což zajímá i španělské fanoušky, neboť v anglické lize mohou sledovat nejvíce krajánků.

Zatím jich je na soupiskách Premier League 33. Nově mezi ně přibyli Morata (Chelsea), Sandro (Everton), Roque Mesa (Swansea), Manquillo a Merino (Newcastle), Iborra (Leicester) či Kiko Femenía (Watford). Tedy vesměs fotbalová střední třída, ne hotové hvězdy, ale fotbalisté, kteří za sebou mají velmi povedený rok v La Lize a přestup na ostrovy berou jako další krok v kariéře. Španělská stopa je v Anglii i na manažerském postu, a to v podobě Rafy Beníteze v Newcastlu a Pepa Guardioly v Manchesteru City.

Hodně vody už uteklo od roku 1988, kdy Nayim vyměnil Barcelonu za Tottenham a stal se tak pionýrem, prvním Španělem v anglické lize. A přestože zdaleka ne každý jeho krajan v Premier League zabodoval, Cesc a Reyes ukázali cestu a potvrdili, že adaptace z fútbolu na football může být úspěšná.

Španělština bude i v letošní sezóně mít v anglické Premier League důležité slovo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace