Nekonečná telenovela

Fernando Llorente (© mundnodeportivo.com)

Prezident Athleticu Bilbao Josu Urrutia není žádným velkým příznivcem nekonečných otravných telenovel. Ovšem ať už se mu to líbí, nebo ne, jednu už má vlastně více méně natočenou. A mohla by nést název například Fernando Llorente. A zápletka bude zajištěna, neboť se do děje zapojila ještě třetí strana. Útočník Athleticu na páteční tiskové konferenci v rámci soustředění španělského národního týmu v Polsku odpinknul vtíravý dotaz a zopakoval, že dokud neskončí EURO, nebude s vedením klubu hovořit. O čem? Samozřejmě o prodloužení kontraktu, který mu na San Mamés vyprší posledního června 2013. A podle informací jednoho informačního média se znovu objevil interes anglického Liverpoolu o služby kanonýra par excellance.

Po oficiálním skončení sezóny s Athleticem Llorente dopředu oznamoval, že jeho příští zastávkou je Mistrovství Evropy, aniž by se zastavoval u projednávání prodloužení jeho smluvního závazku. A v pátek tento postoj v Gniewnu jen potvrdil: „Právě teď se velmi soustředím na reprezentaci. Jediné, co chci, je připravit se maximálně abych podával top výkony. Až mistrovství skončí sednu si s vedením Athleticu a promluvíme si o čem bude potřeba“, utnul veškeré spekulace vytáhlý forvard.

Byť se během na bité sezóny zdálo, že jakási jednání mezi klubem a Llorentem, které zahájil během minulého prezidentského období již García Macua, probíhala, výsledkem je prozatím jedna velká nula. V Llorenteho případě není problém s tím, že by nechtěl na San Mamés pokračovat, neboť pokaždé jasně naznačoval, že chce v Bilbau zůstat. A Urrutia měl z těcto prohlášení radost, neboť se domníval, že najít společnou řeč nebude obtížné. Ovšem ve španělském tisku se objevila informace, že vzdálenost, kterou obě ruky dychtící potřepání na znamení dohody dělí asi milión eur. Podle neoficiálních informací nabízí z kanceláří v Ibaigane 4,5 čistého, Llorente by byl přeci jen spokojenější s cifrou 5,5 netto. 

Aby toho nebylo málo, radiová stanice Cadena Ser poslala do světa informaci, podle níž je Liverpool ochoten vyplatit Fernandovu výkupní klauzuli, ve smlouvě vyčíslenou na 36 miliónů eur. Obehraná písnička, kterou fanoušci poslouchají již pár let. V únoru 2011 samotný útočník v rozhovoru pro jedno rádio potvrdil, že zástupci klubu z Anfield Road přijeli do baskické metropole vyjednávat s Athleticem. „Klub mě neprodá a víc už není o čem mluvit“, tehdy stroze okomentoval. Nicméně nikdy neskrýval, že by jednou chtěl fotbal, jenž se hraje v Premier League, vyzkoušet.

Paradoxně v lednu 2011 Reds koupili Andy Carolla, „devítku“ z Newcastlu, což je hrot podobného střihu, jako Fernando. Měří 191 centimetrů, ovšem pravdou je, že pod Kenny Dalglishem na lavičce zas tolik příležitostí nedostával. Teď se na střídačku postaví Brendan Rodgers ze Swansea a v útoku Liverpoolu se to bude hýbat. Dirk Kuyt odchází do Fenerbahce, mluví se o zájmu o Adama Johnsona ze City...A není jistá sázka na Carolla.

V lednu letošního roku psal o zájmu o Llorenteho i časopis People, na jehož stránkár tuto možnou volbu doporučovali jak Pepe Reina, tak Maxi Rodríguez. Nicméně objevila se i jiná jména: Darren Bent (Aston Villa) a Demba Ba (Newcastle). Ať tak či tak, letní telenovela bude asi hodně dlouhá a vyjednávání, jak to tak bývá, hodně složitá. Athletic by rád letos zopakoval úspěšný rok a konečně ukořistil nějakou trofej. Ovšem bez Fernanda Llorenteho v čele útočné vozby by to bylo hodně složité.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace