Není to sbohem, ale na shledanou, vrátím se, řekl při rozlučce s Realem Madrid Sergio Ramos

Sergio Ramos s Florentinem Pérezem a rodinou (© marca.es)

Sergio Ramos dnes poskytl emotivní tiskovou konferenci, na které se rozloučil s Realem Madrid.

S klubem se důrazný stoper nedohodl na prodloužení smlouvy, loučí se po 16 letech a 22 získaných trofejích, mezi nimiž jsou 4 triumfy v Lize mistrů a pět ligových titulů.

Jako první si vzal slovo prezident Realu Madrid Florentino Pérez, jehož vztah s 35letým bekem prošel bouřlivým i přátelským obdobím: "Pro všechny Madridisty i mě je to akt plný dojetí a emocí. Nezapomenu na 8. září 2005, kdy byl Sergio na Bernabéu představen fanouškům. Chtěl dobýt svět, byl to můj první přestup španělského hráče. Nebyl snadný, ale byli jsme si jistí, že jeho příchod bude zasádním momentem jedné éry. Uběhlo 16 let a jde o jednu z nejúžasnějších trajektorií v historii našeho klubu. Jsem hrdý na to, co jsi dokázal. Jsi jedna z velkých legend Realu Madrid. Děkuji, že jsi hájil náš znak a dres. Pro všechny, kteří milují tento klub, zůstaneš mužem La Décimy - 93. minuty z Lisabonu." Florentino Pérez narážel na nejslavnější gól Sergia Ramose, kterým dopomohl k historickému 10. triumfu Bílého baletu v Lize mistrů.

Poté začal svůj proslo Sergio Ramos, na něhož rychle dolehla tíha okamžiku a oči mu zavalily slzy: "Přišla jedna z nejtěžších chvíl mého života, rozlučka s Realem Madrid. Nejde se nedojmout, býval bych se rád rozloučil na našem stadionu Bernabéu, děkuji Realu Madrid, navždy ho budu mít v srdci. Končí nádherná etapa, jedinečná v mém životě, které se nic nevyrovná. Děkuji všem, rodině, která vždy stále při mně, také klubu, prezidentovi, trenérům, pracovníkům klubu, fanouškům... není to sbohem, ale na shledanou, vrátím se."

Sergio Ramos odehrál za Real Madrid 671 soutěžních zápasů a vstřelil 101 branek.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace