Nepokoje v Katalánsku zasahují i do fotbalu. Rakitić musel z letiště pěšky, Barcelona plánuje cestu na zápas autobusem

Ivan Rakitić musel z letiště po vlastních (© as.com)

Nepokoje, které v Katalánsku vyvolalo odsouzení separatistických politiků k mnohaletému pobytu ve vězení, zasahují i do fotbalu.

Jako první doplatil na masivní protesty, které verdikt soudu vyvolal, Ivan Rakitić. Chorvatský reprezentant se po návratu do Barcelony ze zápasů národního týmu musel z ochromeného letiště dostat pěšky po dálnici, doprava totiž byla zablokována.

Pokud se situaci neuklidní, je Barcelona připravena cestovat k víkendovému utkání do 550 kilometrů vzdáleného Eibaru autobusem na místo obvyklého letadla.

Klub jako první okomentoval rozsudek slovy, že "jako jeden z předních katalánských subjektů, který vždy hájil svobodu slova a právo volby, odmítá, že by vězení bylo řešením" a že "vyřešení konfliktu v Katalánsku musí vzejít z politického dialogu".

Konkurenční Espanyol je v podobných případech obvykle zdrženlivější, což potvrdil i tentokrát prohlášením, podle kterého je "čistě sportovním subjektem, který nereprezentuje osobní postoje jeho členů". I vedení modrobílých však dodalo, že řešení by se "při zachování respektu k zákonům mělo hledat formou dialogu".

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace