Nepříjemná situace Castilly

Alberto Toril (© google.com)

Real Madrid Castilla se nachází, abychom to nedramatizovali, ne-li v kritické, tak určitě nepříjemné situaci. V Segunda División ji patří poslední flek s nulovým bodovým ziskem po čtyřech odehraných kolech a pouhým jediným vstřeleným gólem (z přímého kopu), navíc hodně zamračeným obzorem, neboť v neděli jede na Mini Estadi k souboji s Barçou B.

Přestože jde o vážnou situaci, trenéra ani většinu kádru příliš nepřekvapila. Vlažná a hodně zpožděná přestupová politika zřejmě sehrála klíčovou roli v tomto ubohém rozjezdu do nové sezóny. Po odchodu deseti hráčů (Jesús, Fabinho, Nacho, Iván, Mosquera, Casemiro, Juanfran, Jesé, Cheryshev a Morata, plus Mateos a Álex Fernández) začala Castilla sezónu s pouhými dvěma novými tvářemi – Pulidem a Jaimem.

Ramón Martínez, hlavní člověk, jenž je zodpovědný za tvorbu kádru, přivedl šest nových hráčů, všechny zadarmo (na hostování, nebo bez smlouvy), ovšem čtyři z toho až během rozehrané sezóny. Cristian Gómez dorazil z Espanyolu 23.srpna, Kiko Femenía 28. a Cabrera (Atlético) s Rozzim (Lazio) dokonce až poslední den přestupového okna, kdy už měla Castilla za sebou tři odehrané zápasy. Henrique měl být slibnou posilou (brazilský útočník, vrstevník Neymara, Lucase Moury a Casemira), nicméně potíže s transferem ho ponechaly v Brazílii.

Trenér Castilly Alberto Toril neskrýval své obavy dokonce ještě dřív, než odstartovala letní příprava. Uvědomuje si dobře, že pilotní náplní Castilly je formovat hráče a dodávat hráče do prvního týmu, nicméně tenhle úprk fotbalistů vyžadoval jistou investici do hráčů na určité úrovni, kteří by pomohli těm, co přicházeli z nižších pater, fotbalově růst a udržet se v této kategorii. „Já pouze trénuji, netvořím kádr. Vím, čím jsme si prošli a historie je pořád stejná. Když neabsolvujete letní přípravu, máte málo hráčů, je tolik změn a většinu z hráčů neznáte, pak je potřeba improvizovat za pochodu, poznat je v zápasech. Odpovědnost je stoprocentně na trenérském týmu, nicméně jsou situace, které tento tým kontrolovat nemůže“.

Tento proslov v místnosti pro tisk je jakýmsi voláním o pomoc trenéra, jemuž vedení Realu Madrid loni nedovolilo poskytnout jediný rozhovor. Jak sám o sobě říká, královský klub má ve svých žilách. Měl velkou touhu reagovat na loňské Mourinhovy repliky, ale jeho cítění ke klubu mu to nedovolilo. Teď se zdá, že jeho sklenice trpělivosti začíná přetékat.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace