Nezapomenutelný debut Álvara

Álvaro Gimenez (© diariodemallorca.es)

Určitě to nebyl vysněný debut. Ani náhodou. Ale zcela jistě by se dal hodnotit jako nezapomenutelný. Álvaro Gimenéz si odbyl premiéru mezi elitou na honosném Camp Nou v základní sestavě. Dvacetiletý útočník Mallorcy, stejně jako zbytek týmu, měl na trávníku Barcelony pramálo šancí se blýsknout, upozornit na sebe, že tu prostě je, nicméně na tenhle první krok do špičkového fotbalu zcela jistě nikdy nezapomene. Caparrós vsadil na útočníka B týmu k překvapení všech, dokonce i samotného fotbalisty.

Již proti Atléticu Madrid a Sportingu Gijón zůstal na lavičce a bývalý kouč Athleticu mu chtěl prokázat svoji důvěru i v nominaci pro tak náročný duel, který na celek z Baleárských ostrovů čekal v sobotu večer. Na seznamu nominovaných dokonce dostal přednost před Japoncem Akihiro Ienagou a Sergiem Tejerou. „Je velmi rychlý“, vyzdvihoval jeho největší přednost od prvního dne proslulý specialista na mladé fotbalisty. K jeho smůle to však v Barceloně stěží mohl předvést. Do hry se dostával málo. Byl velmi osamocený. Možná až příliš. 

Ve dvacátésedmé minutě se pokusil využít chybu Mascherana, ale při běhu mu míč odskočil a ten následně ukořistil ochránce svatyně culés Víctor Valdés. Snažil se vytvářet nebezpečí proti hráčům, které ještě před pár dny mohl vídat jenom v televizi. Znal Thiaga, s nímž se potkal v reprezentační sedmnáctce. Ale jinak nikoho. Messi a spol. pro něj byli hodně daleko. Na ostrovy přišel v létě, aby nastupoval za rezervu v Tercera División. 

V minulé sezóně nasázel za Torellano ve stejné soutěži třináct branek a jeho kouč, Tomeu Llompart ho doporučil Mallorce. Předtím nastupoval za dorostence Elche a Valencie a impulsivní trenér David Vidal mu dokonce poskytl v zelenobílém dresu šanci vyzkoušet si Segunda División. V šestnácti letech v zápase proti Realu Sociedad. Ale byl to jen výkřik do tmy, víc přičuchnout nedostal. Teď mu je dvacet a poté, co s Mallorcou B počastoval Andorru dvěma góly, nesměle klepe na kabinu, kde se převléká Martí, Aouate, Ramis, Nunes...A chtěl by mezi nimi zůstat.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace