BLOG: Nezávazné uzlíky 2

Čas od času, jak už to tak bývá a jak se rovněž někdy stává, je odhaleno spiknutí. I Nezávazným uzlíkům se takové odhalení podařilo - pod pláštíkem tmy jsme nalezli dokumentaci strašlivého komplotu francouzského. Posuďte sami, jestli události posledních dní neukazují zcela jasně na očividný francouzský plán na ovládnutí fotbalového světa.

Bonymu Wilfriedovy zbyla snad už jen svobodná vůle. Každopádně cenovku už dostal. Pokud si chcete dovolit služby tohoto mladého hasiče (hovořícího plynulou francouzštinou), za nímž prý hoří ohně, musíte si připravit dvacet milionů liber. V pětilibrových bankovkách nebo půlšilinkových mincích. Zkrátka se zdá, že z českých lučin a skalin vzešel nový bohatýr, připravený opět přesvědčit Ostrovy o tom, že zabývat se čímkoliv souvisejícím s českou kotlinou je prostě báječný nápad. Since 1938.

Takže Wilfried si zahraje s Diegem Godinem pod trenérem, který nahradí Villase-Boase, jenž se nestačí nalodit u Dunkerqu. Florent Malouda má mezitím za úkol infiltrovat milánskou lóži italských anarchistických teroristů, známých jako Le Rouge et le Noir. Případně jakýkoliv jiný klub, jehož barvy se inspirovaly francuzskou literární klasikou nebo Atlétiko Madrid.

Misijní činnost odjakživa lákala jedince, kteří nemají budoucnost. Tento fakt nijak nesouvisí s kontraktem, který Nicolas Anelka podepsal s Květinou Šaghaje. Květině nesmírně záleží na Anelkově pohodlí. Neváhá dokonce obětovat dvěstě tisíc stříbrných liber týdně, aby mohl Anelka z pohodlí lavičky sledovat kousky Didiera Drogby tak, jak je zvyklý. Šanghaj, v době dávno minulé známá jako Děvka Orientu, se stává frankofonním přístavem. To nijak nesouvisí s faktem, že květinové čluny byly v době dynastie Ming eufemistickým názvem pro "bordelbóty".

Robert Pires, artista v podsvětí známý jako "Mušketýr", se chce stát protinožcem. Pires je momentálně nezaměstnaný. Před dvěma lety odmítl nabídku FC Sydney, nyní požádal v Austrálii o azyl. Těžko soudit, zda by Pires v Sydney nalezl spíše příležitost, nebo lavičku.

David Trezeguet prošel Juventusem, Monakem a Herkulem. Nyní se prý chystá připojit k dalšímu druholigovému klubu. Trezeguet prožil část dětství v ulicích Buenos Aires jako fanoušek River Plate. Proslýchá se, že sleví ze svých platových požadavků a klub se na oplátku přejmenuje: Fleuve Plate. Gesto dobré vůle.

Také Jose Antonio Reyes, ač kupodivu není Francouz, připravuje Cestu kolem světa za osmdesát dní. První zastávkou bude Istanbul, konkrétně levný hostel ve čtvrti Galata. Reyesovo Atlétiko získá čtyři miliony ve měně, o kterou dnes nikdo nestojí a uvolněnou klubovku. V níž by mohl Florent Malouda studovat francouzskou klasiku.

Křesla v Atlétiku jsou v poslední době vůbec populární téma. Mluví se například o Manzanově trůně. Vypadá to, že Atlétiko zoufale hledá knížete, který by byl natolik odvážný, aby se uvelebil ve zřejmě prokletém opěradle. Nikdo ale nevěří, že matrace vydrží tlak. Ani Rafael Benítez. Který nevěří ani tomu, že pařížské hvězdičky vydrží tlak.

Zbavit se jednoho nebo dvou útočníků, to nic není. Villas-Boas se proto chystá provést opravdový special-one kousek a nabídnout navíc Fernanda Torrese v povánoční slevě za dvacet milionů liber. Torres by se tak měl zařadit vedle Zlatana či Kaká na silvestrovský seznam pohádkových přestupů. V každém případě by se mohl vrátit do Madridu, kteréhokoliv, přestěhovat se na kterýkoliv sever Londýna a nebo se zůčastnit na francouzském spiknutí v dresu kteréhokoliv samozvaného velkoklubu ze severních předměstí ostatních západoevropských velkoměst. S Javierem Pastorem by dokonce mohl vytvořit komické duo.

Vyhořelé španělské palivo bude díky značné výhřevnosti v zimě horkým zbožím. Na sever od Francie a na jih od Arsenalu by se měl stěhovat Torresův parťák David Villa. Namísto něj přiveze Barcelona z Mistrovství světa klubů jakéhosi Neymara. Špatná forma španělské ekonomiky nutí Guardiolu myslet na fanoušky, kteří mají doma repliku Villova dresu. Barcelona se k problému postaví čelem - a koupí záložníka Rennes Yannicka M`Vilu. Jedno L si fanoušci snad mohou škrtnout.

Real Madrid bude v zimě pokračovat v plnění dávného snu - rekonstruovat na Bernabeu Chelsea. K Mourinhovi a Carvalhovi se připojí i Frank Lampard, aby byl posezením na madridské lavičce zachráněn před londýnskými lavičkami. Opačným směrem se vydá Kaká. Zájem o jeho služby projevil Tottenham, věčný soupeř Arsenalu v soutěži o zlatého klienta londýnských nemocnic.

Skrze Francii bude cestovat rovněž Robin Van Persie. Čeká se jen na Osud, který se stále ještě nerozhodl, jestli jako kompenzaci pošle opačným směrem Karima Benzemu nebo Davida Villu.

A na závěr radiční Módní rubrika: mužem odpoledne časopisu No Time Toulouse se stal Lionel Messi. Zda dosáhne na prestižní a tradicí ověnčený FranceFifaGoldenFootBallonOf TheYear, to se teprve ukáže. Podle kuloárního šepotu byl bývalý Zlatý míč přejmenován právě proto, aby jediným hráčem, který získá cenu stejného jména třikrát za sebou - zůstal Francouz. Děkujeme za pozornost, přijďte zas.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace