BLOG: Nezávazné uzlíky (na fotbalové tkaničce o jednom konci)

© Populární zpěvák, který si myslí, že je tunak.

Každé správné noviny potřebují, to víte, kulturní rubriku. Recenze divadelních premiér, recenze divadelních derniér, zasvěcené úvahy nad výkony baletních mistrů či výrony jejich kotníků. Španělský fotbal kulturní rubriku nemá, přestože jeho činohra momentálně dosahuje větší proslulosti, než Villarův divadelní festival ve Valladolidu a jeho baletní umění už vůbec nemusíme představovat. Zkrátka a dobře, tanec na hřbetě statného oře je výsadou, kterou se fotbalová hřiště mimo Španělsko pochlubit prostě nemohou. Budiž tedy tento kulturní blog alespoň chabým pokusem o záplatování několika děr našich divadelních kostýmů a masek. Začínáme:

Vřava v kuloárech sladké Francie, země zamilované do belgických pralinek. Padesátimilionový Hazard nabízí případným obchodním partnerům Muž z Lille, Michel Seydoux. Je otázkou, kdo by si mohl dovolit uskladnit takové množství čokolády. Ve hře tak zůstávají jen ty největší skladiště, pardon, stadiony.

Kdyby byly brazilské lesní školky tak plodné, jako ty fotbalové, nemusíme se bát o hladinu kyslíka v atmosféře. Nejnovějším hitem nekonečného karnevalu talentů je Leandro Damiao. Agent ofenzivního esa Internacionalu právě odtvítoval do světa fotografii, na které se culí v atmosféře vzájemného porozumění s šéfem Barcelony Roselem. Proslýchá se, že již v létě byla Barcelona ochotná nabídnout za dvaadvacetiletého býčka 15 milionů Eur. Obchod se nakonec neuskutečnil, protože vznešené autonomní katalánské velkohrabství zakázalo provozování býčích zápasů na území mezi Francií a Ebrem.

Sebevědomý charakterní projev, kterým se na milánském jevišti prezentovala společnost z Barcelony v čele s hlavní hvězdou ansámblu Xavim, prý donutí milánské principály poohlédnout se po posilách svého souboru. Protože by velmi rádi podnikli zájezd na květnový vrcholný festival evropského divadla v bavorském Mnichově, budou milánští odkázáni na posily z oblastních prken, které znamenají svět. Jako možná náhrada za mladého milovníka Antonia Cassana se nabízí hrdina klasické písně Homeward Bound, Carlos Tevez. Argentinský následovník Jozefa Švejka by mohl být z Tábora do Budějovic zapůjčen, případně prohrán v kartách. Tevezovou výhodou je fakt, že se na něj milánští mohou spolehnout - jeho srdce pro klub opravdu nepukne.

Zatímco se v katalánské činohře spekuluje o rozmístění herců na jevišti (jde zejména o to, zda budou vzadu zpoza kulis vykukovat tři a nebo čtyři ochotníci), španělský balet chystá obnovenou premiéru populárního kusu "Hlavně se nepřetrhnout". Bývalá hvězda tanečního umění v postmoderním hitu pokradmu chystá návrat na velké jeviště. Teprve v úterý opustil turecký Stambul, aby se již ve čtvrtek vrhl do rozhovorů o nové smlouvě s pobočkou nejmenované sítě provozoven rychlého občerstvení. Rozuzlení - zda bude nakonec na trh uveden nový produkt, takzvaný Gutiburger - neprozradíme. Podle některých hlásných trubek by baletnímu velmistrovi slušela snad spíše jižanka Růžová zahrada, antagonistka hry.

Populární turínský yuppie, obdivovatel fotbalových homosexuálů a nejnověji natěšený zákazník charitativní sítě italských ubytoven se zamřížovanými okny Luciano Moggi prohlásil, že Miloš Krasič není Pavel Nedvěd. Podle nejmenovaného zdroje chtěl dát Moggi jasně najevo, že stále dokáže rozlišovat mezi blonďatými záložníky a vyvrátit tak pochybnosti, zda dvě třetiny italských rozhodčích neuplácel v pomatení smyslů. Pan Moggi navíc doporučil jisté Staré Dámě, aby s Krasičem rozvázala kontrakt, dokud je čas a smlouva nevyprší. Potom by nebylo co rozvazovat.

Předevčírem triumfující pokořitel Barcelony, muž, který vmetl rukavici do nepohnuté tváře Pepa Guardioly, Zlatan Ibrahimovič Moggiho zmínil ve své - již brzy vydané - autobiografii. Bilancující švédský kmet zamáčkl slzu a dodal, že nerozumí tomu, proč byly Juventusu odebrány v dobré víře nakoupené a zcela poctivě zaplacené tituly mistra Itálie. Zlatan doufá, že si i nadále bude moci nárokovat titul oportunisty, který vyhrál scudetto oblečen v barvách všech nesmiřitelných velkoklubů z pádské nížiny, takzvanou Fouchého cenu. (Laureát získává automaticky otrantské panství a třicet stříbrných medailí z turínské olympiády.)

Známý britský komik vystupující pod jménem šejk Mansúr má zájem o spolupráci s Edisonem Cavanim. Chystá se ho prý v zimě pozvat do svého klubu Měšťáků v manšestrácích. Pro Cavaniho má být připravna lukrativní smlouva s bonusem v podobě extra červeného klaunského nosu. Zároveň se proslýchá, že filantrop Mansúr umožní jednomu (nebo několika) ze svých nesčetných klientů prodloužený studijní pobyt kdesi mezi Pompejemi a Herkuláneem.

Módní rubrika: Politika finanční fairplay UEFA ® kandiduje na ocenění Vtip zimní sezóny.

Diego Godin se chystá studovat. Nadějného učně madridského závodu produkujícího elitní matrace k tomuto kroku prý vede láska k jisté britské dívce jménem Chelsea. Diego dokonce prohlásil, že prostuduje jakoukoliv nabídku osudové dívky v modrém. Jak se zdá, Modří Andělé se nám nezadržitelně emancipují.

A kde jinde, než v křehkém dívčím náručí, můžeme skončit tento průlet bulvárním tiskem? Nezávazné uzlíky vám přejí příjemný týden plný dechberoucích přestupových spekulací a emancipovaných fotbalových klubů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace