Nikdy neříkej nikdy. Kdo litoval svých slov?

Luís Figo (© marca.es)

José Mourinho byl jmenován novým manažerem Tottenhamu, přestože před čtyřmi roky prohlásil, že Spurs nikdy trénovat nebude. I Španělsko podobné případy pamatuje.

Kdo popřel sám sebe a později litoval? Zde je přehled nejznámějších případů.

Florentino Pérez o Beckamovi

Florentino Pérez v roce 2003 třikrát ujišťoval, že nemá zájem získat Davida Beckhama, a to dokonce i anglickým "never, never, never (nikdy, nikdy, nikdy)". "Nikdo v Madridu o Beckhamovi nemluvil a už o tomto tématu nechci nic říkat," nechal se slyšet prezident Realu Madrid během stejného léta, kdy nakonec anglická ikona na Bernabéu z Manchesteru United opravdu přestoupila.

Luís Figo o Realu Madrid

Florentino Pérez v roce 2000 porazil v prezidentských volbách porazil Fernanda Sanze a vysnil si "nemožný" přestup Luíse Figa. Ještě několik dní předtím, než na Bernabéu  pózoval s bílým dresem, trval Figo na svém: "Zůstanu v Barçe, ať pan Florentino Pérez volby vyhraje, nebo ne. Můj dres vždy bude modrokarmínový." Real Madrid zaplatil Portugalcovu výkupní klauzuli 62 milionů eur.

Íñigo Martínez o Athleticu

Athletic v historii přetáhl mnoho hráčů z konkurenčního Realu Sociedad, že by se ale na seznam přidal Íñigo Martínez, to moc pravděpodobné nebylo. Přesto se tak stalo. "Nemyslím si, že Athletic přijde a zaplatí nepříteli 30 milionů eur. Ani náhodou. Nemyslím na to, neřeším to. Nikdy bych na druhou stranu nepřešel, takže v tomto ohledu jsem klidný," uvedl Íñigo Martínez v roce 2014, aby následně byl jednou z tváří kampaně "Yo no tengo segundo equipo (Nemám druhý tým)". O čtyři roky později názor změnil a stal se červenobílým Lvem. "V Realu Sociedad jsem nebyl ani trochu šťastný," komentoval přestup.

Dani Güiza o Cádizu

Kontroverzní přestupy nejsou jen záležitostí La Ligy. Dani Güiza se v roce 2015 upsal tehdy třetiligovému Cádizu, byť v roce 2007 řekl o Žluté ponorce, že "její dres by si nikdy neoblékl". "Jako první se musím omluvit. Když jsem byl mladý, řekl jsem některé hlouposti, ale dospěl jsem. Těším se na začátek v Cádizu, se kterým chci postoupit do Segundy," vyřkl při oficiálním představení v novém působišti.

Thierry Henry o La Lize

Psal se rok 2006, když Thierry Henry prodloužil smlouvu s Arsenalem a vyloučil možný přesun do Španělska: "Ve Španělsku nikdy hrát nebudu. Anglie je nejlepší zemí, kde hrát fotbal. Můj klub mi ukázal, že nemusím odcházet, že má srdce." Francouzova slova vzala za své o jediný rok později, kdy přestoupil do Barcelony, jejíž dres nosil tři sezóny.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace