Novým trenérem Realu Madrid je překvapivě Lopetegui

Julen Lopetegui (© marca.es)

Real Madrid vydal oficiální prohlášení ohledně nového trenéra, kterým byl jmenován současný lodivod španělské reprezentace Julen Lopetegui.

Pro jedenadpadesátiletého bývalého brankáře není prostředí v Realu Madrid neznámé, působil v jeho rezervním týmu, který později také trénoval. Následně působil u mládežnických výběrů Španělska, poté dva roky v Portu a seniorskou La Roju převzal v roce 2016.

Lopetegui je překvapivou volbou, neboť nedávno prodloužil kontrakt u reprezentace o další dva roky, tedy do léta 2020. S lavičkou Realu Madrid bylo poté, co se Zinédine Zidane rozhodl i přes třetí triumf v Lize mistrů rezignovat s odůvodněním, že "mužstvo potřebuje změnu, aby i nadále vítězilo", spojováno mnoho jmen v čele s Wengerem, Pochettinem, Kloppem, Löwem, Gutim či Míchelem, vedení Bílého baletu se však rozhodlo pro muže, který dal nový impuls národnímu týmu.

Rodák z města Asteasu podepsal na Bernabéu smlouvu na tři roky a mužstva se ujme hned po mistrovství světa. Real Madrid musí Španělskému fotbalovému svazu (RFEF) zaplatit 2 miliony eur, což je výše Lopeteguiho výkupní klauzule. RFEF nyní bude muset hledat nástupce baskického kouče. Podle deníku Marca jsou prvními adepty Míchel, Luis Enrique, Albert Celades či Aitor Karanka.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace