Nunes a Ramis budou Mallorce chybět

Iván Ramis a José Carlos Nunes (© marca.com)

V neděli na stadiónu Los Cármenes v Granadě bude mít hostující brankář Mallorcy Dudu Aouate trošku divný pocit. Poprvé po téměř dvou letech před ním totiž nebude stát ani jeden zástupce obvyklé stoperské dvojice. Nestává se totiž v posledních letech příliš často, aby se v sestavě Mallorcy neobjevil ani Iván Ramis (disciplinární trest), ani José Carlos Nunes (zranění). Přesněji řečeno, v posledních čtyřech letech k podobné situaci došlo pouze dvakrát. A za dobu, co na Baleárských ostrovech působí izraelský reprezentant Dudu Aouate (od ledna 2009) se podobný scénář převedl do praxe jen v jednom případě.

Až do třetího dne nového roku 2010 bychom se museli vrátit v čase, abychom našli poslední novinový referát, kde se neobjevilo jméno Ramise ani Nunese. Tehdy Real Mallorca na domácí půdě na Son Moix hostil Athletic Bilbao. Mužstvo z ostrovů, které tehdy vedl Gregorio Manzano, sestavilo defenzivní čtveřici z Mattioniho, Rubéna, Josemiho a Ayozeho. Stoperská dvojice měla v tomto složení ligovou premiéru. Od onoho historického okamžiku odehrála Mallorca 71 ligových duelů a v každém z nich se na místě středního obránce objevil v sestavě buď Ramis, nebo Nunes a ve více než polovině z nich, konkrétně ve 38, tvořili dvojici stoperů právě oni dva. 

Předchozí vzpomínka, kdy Mallorca nastoupila bez svého inventáře se datuje do sezóny 2007-08. Prohře v Pamploně 1:3 ve středu obrany tehdy sekundovali Ballesteros, mediální hvězda Levante z před pár týdnů, a společně s ním David Navarro. 

Mimochodem Portugalec Nunes našel v Ramisovi, rodákovi ze Sa Pobla, ideálního spojence. Poté co ho během prvních dvou sezón v klubu doprovázel nejprve Sergio Ballesteros a později valencijský rebel David Navarro, po odchodu obou se konečně dokořán otevřela vrata do sestavy právě pro Ramise. Tomu se v základní jedenáctce zalíbilo natolik, že loni poprvé v kariéře pokořil třiceti zápasovou bariéru.

V právě probíhající sezóně duo Ramis- Nunes vypadalo jako naprosto nedotknutelné. Ovšem zranění čtyřiatřicetiletého Portugalce, přisoudilo Ramisovi nového parťáka, jímž se stal bývalý hráč Almeríe Chico a příležitostně rovněž Joao Víctor. V letošní sezóně nevynechal ani jediný zápas, ovšem pět žlutých karet zapříčinilo, že v Granadě se bude muset Mallorca obejít i bez něho. Během příštích několika tréninkových dávek, které zbývají do nedělního zápasu, bude muset kouč Joaquín Caparrós vykoumat, jak zacelit díru na hodně citlivém místě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace