O třicet metrů blíže brance. Kvůli Baleovi?

Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Real Madrid odehrál sice teprve tři přípravné zápasy, přesto už lze najít rysy Ancelottiho systému. Jedním z nich je posunutí Cristiana Ronalda blíže bance.

Zatímco pod Mourinhem začínal Portugalec se svou působností ve středu pole, Ancelotti jej využívá jako typického útočníka, který se soustředí na hru kolem velkého vápna. Cristiano Ronaldo tak je o třicet metrů blíže brance.

Proti PSG (které Real Madrid porazil 1-0 gólem Benzemy) měl několik šancí, hlavou - ranou z dálky, střelou zblízka i z přímého kopu, přesto zůstává pocit, že s výpady z hloubi pole byl Cristiano Ronaldo živější, zábavnější... Pokud je přilepen k velkému obdélníku, má CR7 problém se hrou zády k brance. Přijmout balón, otočit se v obležení obránců a přihrát či vystřelit, to je jedna z hráčových slabin. Cristiano Ronaldo preferuje přímočarou hru v pohybu.

Otázkou zůstává, proč vlastně Ancelotti chce Cristiana Ronalda tak nahoře. Jednou z možností je, že chce hrát ve větší blízkosti velkého vápna soupeře s více hráči za pomocí rychlé cirkulace balónu. Özil, Isco a Modrić by tak byli těmi, kdo by připravoval šance pro Cristiana Ronalda a Benzemu.

Druhou možnou odpovědí je, že se italský kouč chystá na příchod Garetha Balea. Real Madrid je údajně ochoten zaplatit za hvězdu Tottenhamu více než 90 milionů eur. Anglický klub zatím nechce o hráčově prodeji ani slyšet, nicméně pokud by se přestup uskutečnil, pod Ancelottim by Bale působil zřejmě v roli levého křídlo, tedy pozici, na níž dosud válel Cristiano Ronaldo...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace