Oblak, nebo Ter Stegen? Letošní vítěz Zamory může být nejlepší v historii

Ter Stegen, nebo Oblak? (© marca.es)

Souboj o letošního krále La Ligy mezi brankáři je záležitostí dvou - Jana Oblaka a Marca-André ter Stegena. Kdo získá prestižní Trofeo Zamora?

To se uděluje brankáři s nejnižším průměrem obdržených branek na zápas již od roku 1959. Poslední dvě vydání ovládl právě Oblak z Atlética Madrid, který je největším favoritem i v probíhající sezóně. Ohrožuje ho jen barcelonský Ter Stegen.

Němec ve službách katalánského velkoklubu inkasoval v první polovině soutěže devět branek, což dělá průměr 0,47 gólu na utkání. Právě to je prozatím rekordní cifra, kterou stanovil Francisco Liaño z Deportiva v ročníku 1993/1994 a vyrovnal Oblak o 22 let později.

V probíhající ligové sezóně lovil Slovinec v dresu Atlética balón ze sítě jen osmkrát, v průměru 0,42krát za zápas. Pokud by nastolené tempo udržel, nejen že by potřetí v řadě získal ocenění pojmenované podle slavného brankáře Ricarda Zamory, ale zároveň by stlačil rekordní zápis opět o něco níže.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace