Oblak zneškodnil už pátou penaltu z devíti, kterým čelil

Viera střílí pokutový kop proti Oblakovi (© marca.es)

Dlouhá léta měli fanoušci La Ligy zafixovaného jako penaltového experta Diega Alvese. Brazilec, který v létě opustil Valencii a vrátil se do rodné země, však našel zdatného následovníka v Janu Oblakovi.

Brankář Atlética zazářil v prvním kole proti Gironě, kdy zachránil svému týmu remízový výsledek, a dobrou formu si přenesl i do souboje s Las Palmas. Nepřišel si na něj ani Jonathan Viera z pokutového kopu, který Slovinec skvěle zneškodnil.

Pro Jana Oblaka to byla už devátá penalta, které musel v dresu Atlética Madrid v soutěžním zápase čelit. A hned pět jich zneškodnil, tudíž má úspěšnost přes padesát procent. Kromě Jonathana Viery si na čtyřiadvacetiletém brankáři vylámali zuby Lionel Messi, Thomas Müller, Andrés Guardado a Roberto Torres.

I proto byl vítěz posledních dvou cen Zamora určených pro brankáře La Ligy s nejnižším průměrem obdržených branek na zápas terčem přestupových spekulací, ktere jej spojovaly zejména s možným přesunem do zámožného PSG. Atlético ale svého ochránce svatyně a klíčovou oporu udrželo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace