Obrana Athleticu je pro něj motivace navíc

Gonzalo Castro (© elmundo.es)

Minulý týden „ponížil“ svojí trefou v pohárovém duelu brankáře Realu Sociedad Zubikaraie, čímž přispěl k překvapivě vysokému vítězství svého týmu 6:1 a posunul svůj tým do čtvrtfinále. Tam na něj čeká obrana Athleticu Bilbao, třetí nejpevnější v ligové soutěži. Údaj, který pro něj představuje motivaci navíc. Gonzalo „Chori“ Castro prozradil, že ještě o zápasu proti baskickému soupeři příliš nemluvili, neboť včerejší den ještě patřil ohlédnutí za víkendovým duelem s Realem Madrid. I tak ale moc dobře ví, že jeho Mallorcu čeká zítra hodně komplikovaný duel proti „jednomu z velkých mužstev této ligy“.

Jak se dá vysvětlit výsledek 6:1, který jste uštědřili Realu Sociedad?

Bylo to něco zvláštního. Nikdy se nemá brát dvojzápas za ztracený. Nastoupili jsme na hřiště s vědomím, že je třeba zvítězit. Jenže jsme dostali gól a v ten moment se mohlo stát, že to zabalíme. Ale nestalo se tak. Důležité bylo, že jsme vyrovnávací gól dali hned vzápětí a začali jsme si věřit, že situaci můžeme obrátit.

Dal jste dva góly, jeden z nich poté co jste obral o balón hostujícího brankáře, když se chystal na odkop od vlastní branky. Jak na to vzpomínáte?

Byl jsem zrovna za brankou, protože jak se odcentroval upadl jsem, a ve skluzu jsem narazil do reklamního panelu. Prohlížel jsem se, jestli jsem se neporanil a když jsem vstal, viděl jsem míč, jak leží přede mnou. Tak jsem využil situaci. 

Zlepšil se tým po příchodu Joaquína Caparróse na trenérskou židli?

Hrajeme jiným herním stylem a každá změna chvíli trvá, než si ji tým osvojí. On chce hodně tvrdou práci, velké úsilí, aby každý hráč byl naprosto odvezdaný na svojí pozici a každý se tak snaží vydat ze sebe to nejlepší.

Jak se na Mallorce prožívá vzrušující duel, kdy se Caparrós vrací na místo činu do Bilbaa?

Zatím jsme se pořád ještě vraceli k utkání s Realem, ale to už je historie. Někdy to může být výhoda, že Caparrós všechny hráče zná, ale jsme si vědomi toho, že nyní je Athletic úplně odlišný. Bielsa má úplně jiný styl hry. Athletic hraje mnohem útočněji a dokonce může hrát vzadu na tři obránce. Bude to pěkné utkání, s hodně emocemi. My máme výhodu v tom, že odvetu hrajeme doma, což je pro nás hodně důležité. 

Jak budete na San Mamés hrát? Defenzivně, s myšlenkami na rozuzlení dvojzápasu v domácím duelu?

Tyhle souboje jsou na 180 minut a myslím si, že ani jedno mužstvo nebude hrát tak, aby je rozhodlo v jednom zápase. Víme, že budou hrát hodně agresívně od prvních minut, aby dali gól a měli dvojzápas ve své moci. Budeme na to připraveni, koncentrováni a budeme se snažit jim zasadit nějakou ránu. Cíl je jasný: udržet čisté konto a využít těch málo příležitostí, které se nám naskytnou. Gól na hřišti soupeře se cení hodně.

Může ligové utkání, které se hrálo v prosinci (1:1) sloužit jako předloha?

Už je to několik týdnů pryč. Teď je to jiné a důležitým faktorem je nyní to, že bude hrát Llorente.

Jak to berete, jako ofenzivně laděný hráč, že se utkáte s týmem, jehož obrana je třetí nejméně prostupnou v celé ligové soutěži?

Je to motivace utkat se s tak dobrou obranou. To vám dá motivaci navíc. Člověk musí být pozornější víc, než kdy jindy, aby se mu podařilo skórovat. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace