Obránce Rayo Vallecano, Fran Garcia, podepsal smlouvu v Realu Madrid

Fran Garcia v dresu Realu Madrid

Fran García se po třech sezónách v dresu Rayo Vallecano vrátí do Realu Madrid. Bílý balet tak využije opce na zpětný odkup svého odchovance, se kterým se dohodl na pětileté smlouvě. Levý krajní obránce rozběhlou sezónu dohraje ve Vallecano a až po jejím ukončení se přidá k A týmu Realu Madrid, v jehož dresu si ještě nezahrál.

Mladý reprezentační obránce, Fran Garcia, se 30. června stane posilou Realu Madrid. Třístranná dohoda byla dokončena v minulém týdnu a španělský mistrovský klub uvědomil tým Vallecana, že se s obráncem dohodl na smlouvě, která byla poslední překážkou pro možnost využití opce na zpětný odkup hráče.

O Fran Garciu měl velký zájem také německý bundesligový Leverkusen, který hráči nabízel okamžitý přestup a zaplacení výstupní klauzule ve výši deseti milionů eur, která by se dělila mezi Vallecano a Madrid. Bílý balet ale jednání překazil svým definitivním rozhodnutím, kdy úhradou pěti milionů eur získal zpět o Rayo Vallecano 50% vlastnických práv na hráče

Vedení Realu Madrid bylo od začátku jasné, že s hráčem budou jednat o přestupu až v létě a nikdy nebyla zvažována možnost okamžitého příchodu. Nic na tom nezměnilo ani zranění Mendyho, který bude mimo hru přibližně dva měsíce.

Nejvyšší představitelé klubu také nepředpokládají, že by se mladý obránce měl stát součástí další operace na trhu. Letní tréninkový kemp by tedy měl absolvovat zcela určitě jako člen A týmu a až jeho výkony naznačí, zda se může dostat do základní sestavy.

Vzhledem k jeho pokrokům v Rayo Vallecano a stabilním výkonům vše nasvědčuje tomu, že by si místo na úkor Mendyho mohl vybojovat. Snem mladého obránce bylo vždy hrát za A tým, což se mu po třech sezónách v Rayo snad podaří. Fran Garcia přišel do Realu Madrud v roce 2013 a postupně nastoupil za všechny týmy, kromě áčka.

Loni v létě chtělo Rayo Vallecano s hráčem podepsat smlouvu a zvýšit výstupní klauzuli, ale hráč i jeho agenti to odmítli a vsadili vše na jednu kartu. Čas jim dal za pravdu. Real Madrid získal mladého a perspektivního obránce za vynikající cenu a může se těšit na to, jaké bude v jeho dresu podávat výkony.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace