Obránci La Ligy kralují evropským tabulkám

David Garcia z Osasuny - expectadore.com

Sportovně analytická společnost Olocip ve své pravidelné zprávě vyhodnotila parametry všch hráčů nejlepších evropských lig a došla k překvapivému výsledku. Ve španělské La Lize jsou v desítce nejlepších hráčů hned čtyři střední obránci. Přestává snad platit pravidlo, že nejlepší obranou je útok?

Střední obránci Primera Division mohou chodit s hlavou vztyčenou, jednoznačně dokázali, že jsou hráči na svém místě a snesou přísná měřítka s dalšími posty na hřišti. Do nejlepší desítky hráčů La Ligy se probojoval David Garcia z Osasuny, Pau Torres z Villarrealu, Laguardia z Alavés a Auraújo z Barcelony. Střední obránce Osasuny je pak vůbec čtvrtým nejlepším hráčem soutěže, když ho statisticky předběhli pouze Vinicius a Benzema z Realu Madrid a Juanmi z Betisu.

Pau Torres se umístil hned v závěsu na páté příčce, sedmou pozici vybojoval Laguardia a devátou příčku drží Araújo. Čísla dokazují nejen to, že La Liga se může pyšnit dobrými obranami, ale zároveň má nejvyšší procentuélné úspěšnost obránců v poměru s ostatními posty v sestavě. V žádné jiné lize se totiž tolik obránců do první desítky nedostalo.

Klasické fotbalové paradigma, že nejlepší obranou je útok, trochu dostává zabrat. David García z Osasuny mimo brilantní defenzívy vypomáhá svému týmu i v útoku a ne nadarmo je v evropském srovnání téměř dokonalý. Patří k nejlepším současným obráncům a podle statistik jsou před ním „pouze“ tři hráči Premier League – Thiago Silva, Lapore a Van Dijk, přičemž Thiago Silva je na ostrovech vůbec nejlépe hodnoceným hráčem.

La Liga nicméně zůstává soutěží, ve které mají v první desítce obránci největší zastoupení. V Premier League se mezi nejlepší dostali pouze tři hráči, Bundesliga a Ligue 1 mají shodně po dvou hráčích a Serie A, bašta defenzivního fotbalu, překvapila dokonce pouze jedním zástupcem v desítce nejlepších.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace