Odeberte mi ledvinu, žádal zoufalý Saúl lékaře

Saúl po tvrdém úderu do ledvin (© marca.es)

Saúl Ñíguez je nedílnou součástí sestavy Atlética Madrid. Mladý fotbalista si ale kvůli problémům s ledvinou prošel peklem, které chtěl ukončit odebráním orgánu.

Vše začalo v únoru 2015, kdy se ve 20. minutě zápase osmifinále Ligy mistrů proti Leverkusenu skácel k zemi po ostrém souboji s Papadopoulosem. Saúl zkoušel v utkání pokračovat, jenže nakonec musel ještě před pauzou odstoupit. Cestou do šatny sedmkrát zvracel a jeho tělo trápily křeče. Proto byl převezen do nemocnice, vystrašený fotbalista navíc přestal cítit ruce a nohy. Po čtyřech dnech byl propuštěn, jenže zdravotní potíže neskončily.

"Dva roky jsem hrál s katetrem. Cítil jsem ho při běhu, bylo to bolestivé. Po každém tréninku a zápase jsem močil krev. Problém ale byl, že když mi ho vyndali, ledvina nefungovala dobře. Lékaři pořád říkali, že zkusíme tohle a tamto a abych si na měsíc odpočinul. Jenže co když to zase nepřinese výsledek? Další měsíc? To ne. Chtěl jsem se znovu cítit dobře, hrát fotbal, zapomenout na to. Být normální. Tak jsem požádál lékaře, aby mi ledvinu odebrali. Vždyť mám ještě jednu, říkal jsem si. Byl jsem zoufalý a ze všeho už unavený," vypráví vycházející hvězda.

V tu chvíli vstoupil do hry Mono Burgos, asistent Diega Simeoneho, jenž sám v roce 2003 úspěšně překonal rakovinu ledvin. Sáulovi promluvil do duše: "Doktoři říkali, že si chceš nechat odebrat ledvinu. Je ti 22! O čem to mluvíš? Používej hlavu. Saúle, mysli na svůj život, na budoucnost. Je to vážné. Co když se ti něco stane s druhou ledvinou? Pak už není cesty zpět." 

"A tak jsme znovu zavedli katetr. Ve skutečnosti jsem ale i přes problémy s ledvinou předváděl velmi dobré výkony. Co vás nezabije, to vás posílí, není v mém případě jen klišé," dodává Saúl, jemuž už temné období připomíná jen vytetované životní motto na zápěstí. "Síla nepochází z fyzických schopností, ale z nezlomné vůle."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace