Odejdu, neodejdu...

Frederic Kanoute ( ©as.com)

Odejdu, neodejdu, odejdu...Kopretinu, kterou otrhává útočník Sevilly Frederic Kanoute má ještě asi hodně lístků. Vedení klubu to zatím bere v klidu, alespoň směrem k veřejnosti, byť na jeho rozhodnutí závisí koupě jiného útočníka. Když už se zodpovědní činitelé klubu ze Sánchez-Pizjuánu připravovali na schůzku, která se měla uskutečnit tenhle týden, dorazila na jejich adresu informace, že k setkání bohužel nedojde, byť se francouzský útočník dneska vrací do Sevilly z dovolené.

Přijde z arabských zemí neodmítnutelná nabídka, kterou by si v klubu tolik přáli? Vybere si setrvání v Seville i během posledního roku smlouvy, který mu zbývá? Nebo se dokonce dohodne s klubem na prodloužení smlouvy o další rok navíc? To jsou otázky, které se vznášejí nad plánováním nového projektu, který dostal do ruky trenér Marcelino. Prezident Del Nido v pondělí připustil, že útočník příjde tak jako tak, nezávisle na Kanouteho rozhodnutí, ovšem logicky se pak bude lišit profil forvarda, který se v Seville objeví. 

Del Nido taktéž pustil do světa zprávu, že nebude vyhazovat nějaké horentní sumy, aby získal do svého klubu fotbalistu, který by se Kanoutemu herním charakterem podobal. Přeloženo do řeči čísel, hráči, jejichž cena se bude pohybovat mezi pěti až deseti milony eur, do kádru cestu nenajdou. A to bral klubový prezident v úvahu i ušetřený Kanouteho plat 3,5 milionu eur a částku kterou by Sevilla inkasovala za přestup, zřejmě 1,5 milionů eur. „Je skoro nulová možnost, že bychom přivedli nějakou bombastickou posilu, ať už Kanoute odejde, nebo zůstane. Budeme bojovat tak jako doposud, s hráči a ne jmény a za nízkou cenu,” objasnil Del Nido. Takže jinými slovy, Marcelino si může nechat o Giovanovi jen zdát, neboť londýnský Tottenham ho podle posledních zpráv nepustí za méně jak sedm milionů eur.

A znovu se tak dostalo na přetřes loňské vyřazení klubu z předkola Ligy mistrů, které nechalo podle nejvyššího klubového činitele „díru v klubové pokladně spíš bližšší 30 než dvaceti milionům eur”, což si vynutilo odchod hráčů jako Luise Fabiana, Dragutinoviče (konec smlouvy), Renata a možná i Kanouteho. Jak to tak vypadá, Sevilla v tuto chvíli vyčkává. Čeká na to, jak se vyjádří Kanoute. Než odjel Marcelino na dovolenou, vyjádřil jasně, že Kanoute je pro něj platným hráčem, že s ním tedy počítá, ovšem v žádném případě není nijak nepostradatelný. A ve vedení klubu nebudou tlačit na pilu. Jestli bude chtít zůstat, klub mu v tom bránit nebude a vyjde hráči, který toho pro Sevillu tolik udělal, vstříc. A nebude mu překážet ani v odchodu do případné exotické destinace v Perském zálivu, kde by mohl dokončit svoji úspěšnou kariéru. Největší zájem o Frederica má Al Sabb, který by si mohl dovolit zaplatit Kanoutemu sedm milonů eur za dva roky.

A co když si Kanoute zamane prodloužit svůj kontrakt v Andaluzii? Tak to zatím Del Nido vůbec neřešil, ale vyloučené to také není. Zatím je hráčův osud ve hvězdách. Jedinou jistotou podle klubových bossů je, že „Fredy má svůj pracovní plán a 4.července se znovu pustí do práce”. Nebo už ne?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace