Ohlasy po 226. El Clásicu

Undiano Mallenco během včerejšího El Clásica (© marca.es)

Barcelona zdolala v prvním El Clásicu sezóny Real Madrid 2-1 a na odvěkého soupeře si v tabulce Primery vytvořila šestibodové manko.

Pro Tatu Martina šlo o první duel s Bílým baletem od nástupu na lavičku Barcelony. Poznamenal k němu: "Výhra pro nás bude velkým povzbuzením. V prvním poločase jsme hráli dobře, ale ve druhém jsme nechali Real Madrid příliš hrát, což přineslo únavu. Střídání náš herní projev vylepšila, stále jsme však zbytečně přenechávali iniciativu soupeři."

Rozhodující branku zaznamenal Alexis Sánchez, a to úchvatným dloubákem mimo dosah Diega Lópeze. "Mám radost z výkonu celého týmu i z výsledku. Jsem spokojený, že jsem dal gól. Není snadné získat si fanoušky na svou stranu, ale dělám pro to maximum."

Jako obvykle se hodně mluví o rozhodčím. Hodně nespokojený s verdikty Undiana Mallenca byl Carlo Ancelotti, pro něhož to stejně jako pro Martina bylo první El Clásico: "Penalta Mascherana na Cristiana Ronalda byla jasná, viděl ji celý svět kromě rozhodčího. Nevím, jak ji mohl mezinárodní sudí přehlédnout. Možnou ruku Adriana nebudu komentovat, protože to byla složitá situace."

V podobném duchu se vyjádřil i Sergio Ramos: "Rozhodčí byl rozhodujícím faktorem. Jsou věci, proti kterým nemůžete bojovat, už jsem to říkal dříve. Penalty byly jasné."

"Ruka Adriana i zákrok Busquetse na Cristiana byly jasné penalty. Vždy se něco stane, ale nemůžeme udělat nic s tím, co se děje mimo trávník," zlobil se Marcelo. "Chtěli jsme vyhrát, ale kousek chyběl. Odcházíme se vztyčenou hlavou."

Penalty se dožadovali také domácí, jak uvedl Cesc Fàbregas: "Je to zasloužené vítězství, hráli jsme dobře. Oni prohráli a hledají výmluvy. Na mě byl také jeden penaltový zákrok, když mě srazil Pepe."

"Pokaždé, když prohrají, tak hledají chybu v rozhodčím. Nemají si na co stěžovat. Pokud arbitr chyboval, pak na obě strany. Vítězství je pro nás hodně důležité a povzbudivé," přidal se Sergio Busquets.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace