Ohlasy po El Clásicu

Andrés Iniesta (vlevo) a Xavi. (© marca.es)

Barcelona přejela v nejsledovanějším utkání roku Real Madrid vysoko 5-0. Jaké jsou reakce protagonistů?

Pep Guardiola neskrýval svou spokojenost, lodivod Barcelony porazil odvěkého rivala ve všech pěti vzájemných zápasech, při kterých Katalánce vedl: "Samozřejmě, že se mi výsledek líbí, ale ještě více mě potěšilo, jak jsme k němu došli. Bylo by snadné teď říci, že jsme o hodně lepší než oni, ovšem to není pravda. Real Madrid má skvělý tým, ale nám dnes vyšlo úplně vše."

"Jsem smutný a zklamaný. Je to nejtěžší porážka v mé kariéře, ale bude lehké na ni zapomenout, protože jsme ten zápas nemohli vyhrát. Jindy máte špatný pocit, protože trefíte tyče, poškodí vás rozhodčí. Je to zasloužená prohra, protože jeden tým předvedl svůj potenciál naplno, zatímco ten druhý hrál velmi špatně. Barcelona je hotový produkt, Real Madrid ještě ne. Rozdíl mezi oběma kluby není tak velký, jak říká dnešní výsledek," prohlásil José Mourinho, pro kterého to byla první porážka na lavičce Bílého baletu.

Xabi Alonso dodává: "Barceloně pomohly rychlé góly, nečekali jsme takový zápas. Musíme se poučit z chyb, liga ještě nekončí. Věřím, že to na nás nezanechá následky."

"Barça byla skvělá, od začátku nebezpečná. Potkali jsme se s týmem, který byl jasně lepší. My ale máme skvělé hráče a trenéra, kteří se z toho oklepou. Věřím tomu, přestože je to velká rána. Liga je ještě dlouhá a další zápasy ukážou, že rozdíl mezi týmy není tak drastický," věří generální ředitel Realu Madrid Jorge Valdano.

Kapitán Barcelony Carles Puyol se nechal slyšet: "Nečekali jsme takový výsledek, máme radost. Bylo to vyhecované utkání, to je v soubojích s Realem Madrid normální, protože je to náš největší rival. Ale co se stane na hřišti, to tam také zůstane. Mám v Realu Madrid hodně kamarádů."

Andrés Iniesta řekl: "Věděli jsme, že musíme hrát s maximálním nasazením, což se nám povedlo. Ale titul nám tato výhra nezajistí, je to pouze malý krok. Fanoušci i hráči byli skvělí."

"Tohle mužstvo je schopné čehokoliv, nemá žádný strop. Vždy se můžeme v nějakém ohledu zlepšit. Takový výsledek vám zvedne sebevědomí, ale ještě jsme nic nevyhráli. Musíme zůstat na zemi," přidává se spokojený Dani Alves.

David Villa přispěl k vysokému triumfu dvěma góly: "Mám radost, ale měli bych ji i v případě, že by góly dal některý ze spoluhráčů. Pro mě to bylo první Clásico, nemůžu si stěžovat. Jsem spokojený nejen s výsledkem, ale i s hrou. Zvítězili jsme naším stylem. Real Madrid nedokázal zastavit naší zálohu, to je silná stránka Barcelony."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace