Ohlasy po El Clásicu

José Mourinho (© marca.es)

Jaké byly reakce hlavních protagonistů dalšího vítězství Barcelony nad Realem Madrid?

Sandro Rosell už před výkopem prohlásil, že "Barcelona je morálním vítězem utkání", čímž narážel na přítomnost Tita Vilanovy na lavičce. Asistent Pepa Guardioly se nedávno podrobil operaci nádoru. Nadšený byl prezident Katalánců i po konečném hvizdu: "Asi není politicky korektní to říkat, ale Real Madrid jsme rozdrtili. Musíme být hrdí. Vždy je ctí být prezidentem tohoto klubu, ale dneska o to více."

Z vedení Realu Madrid se k zápasu vyjádřil Emilio Butragueño: "Nevyužili jsme pěknou šanci, jak Barceloně odskočit. Tahle porážka je nečekaná. Šli jsme do zápasu ve skvělé formě, začal pro nás nejlépe, jak mohl, přesto to nevyšlo. Ale Barcelona patří mezi světovou extratřídu."

"Real Madrid se z této prohry dostane. Abyste tady uspěli, musíte předvést skvělý výkon. A nám se to povedlo. Novináři chtěli korunovat mistra už v listopadu. Budeme se soustředit na hru, k mistrovskému titulu jeden či druhý dojde," uvedl Pep Guardiola, jenž se pustil od obrany Víctor Valdése, jehož špatná rozehrávka přinesla první gól zápasu Benzemy. "Víctor byl perfektní. Jiný gólman by po takové chybě pouze odkopával míče, ale Víctor i nadále rozehrával zezadu, což je pro nás důležité."

José Mourinho litoval smůly v koncovce: "Rozhodlo štěstí. Před góly Barcelony jsme spálili velké šance. Možné vyloučení Messiho? Nechci dělat závěry a kritizovat, dokud to neuvidím v televizi. Mně to jako vyloučení připadalo, ale rozhodčí to asi viděl lépe. Máme stejný počet bodů, pokud vyhrajeme v Seville, strávíme Vánoce na prvním místě."

"Šlo nám o to, abychom zůstali věrní naší filozofii, což se povedlo. Díky tomu slavíme výhru. Celý tým podal skvělý výkon, vítězství si zasloužil. Byli jsme výrazně lepším týmem," nechal se slyšet Xavi Hernández, autor vítězné branky.

Iker Casillas litoval konce 15zápasové série výher: "Přišli jsme o vítěznou šňůru smolným způsobem. Utkání rozhodl tečovaný gól Xaviho, který nás hodně ovlivnil. Nejde o žádnou válku, v takovém smyslu nemá cenu mluvit. Hrajeme ligu o 38 zápasech, teď jsme jeden z nich prohráli. Tak to musíme brát."

"Oni šli do zápasu ve skvělé formě, ale my jsme zůstali věrní našemu systému a dominovali od první do poslední minuty. V každé chvíli jsme měli zápas pod kontrolou," shodoval se Gerard Piqué se spoluhráči, podle kterých byla Barcelona jasně lepším týmem.

Také Pepe našel společnou řeč s dalšími Blancos, podle nichž bylo rozhodujícím faktorem štěstí: "Chybělo nám trochu štěstí, kterého měla Barcelona hodně, což rozhodlo. Za stavu 1-0 jsme mohli po šanci Cristiana odskočit na rozdíl dvou branek, ale nepovedlo se."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace