Ohlasy po El Clásicu

Dobojováno (© as.com)

Jaké byly reakce hlavních protagonistů na včerejší El Clásico s výsledkem 2-2, které díky výhře 2-1 z prvního utkání posunulo do semifinále Copa del Rey Barcelonu?

Pep Guardiola byl spokojený: "Real Madrid hrál s vědomím, že nemá co ztratit. Ve fotbale je vždy těžké, když máte téměř vyhráno. S výkonem mých hráčů jsem spokojený. Po 180 minutách hry jsme zaslouženým vítězem, ale je stále těžší Real Madrid porazit."

"V šatně někteří hráči říkali, že tady je nemožné vyhrát. Ale já to nebyl. Odehráli jsme dobrý zápas. Musím Barceloně pogratulovat za vítězství v prvním utkání, které bylo zasloužené. Rozhodčí? O těch se bavit nebudu," nechal se slyšet José Mourinho.

Zejména hráči Realu Madrid nebyli spokojení s výkonem rozhodčího Fernanda Teixeiry Vitienese, jenž dělal chyby na obě strany. "Ano, po zápase jsem mu řekl, ať jde slavit s hráči Barcelony. Byly to emoce, omlouvám se za to. Je však frustrující, když dostanu žlutou kartu jenom za to, že od sebe chci oddělit protihráče. Víme, že jsme neprohráli kvůli verdiktům sudího, ale protože jsme nedávali šance," prohlásil Iker Casillas.

Obránce Sergio Ramos byl spokojený s ofenzivním výkonem Bílého Baletu: "Jsem na tým hrdý. Dnes nám fotbal nebyl nakloněn, protože jsme byli výrazně lepším mužstvem. Děkujeme fanouškům za podporu. Nikdy se nevzdáme. Teď už víme, která cesta je správná."

"Byli jsme lepší, je to nespravedlivé. Rozhodčí dělal malé chyby, která nás poškodily. Ale konečně se nám podařilo zbavit psychického bloku," přidává se Álvaro Arbeloa.

Gerard Piqué na tiskové konferenci uvedl: "Máme z postupu radost, protože jsme vyřadili obhájce titulu a jeden z nejlepších týmů světa. Jsme v semifinále, takže nemůžeme být nespokojení."

"Každý zápas proti Realu Madrid je důležitý. Věděli jsme, že budeme mít cestu za postupem těžkou. Uvidíme, jak se nám bude dařit nadále," řekl Pedro, autor prvního gólu večera.

Nejhezčí trefa patřila Dani Alvesovi, jenž prudkou ranou do růžku nedal Casillasovi šanci: "Neměli co ztratit, tak hráli se čtyřmi pěti útočníky a hodně napadali. To je verze Realu Madrid, která nám dělá největší problémy. Hráli výborně. Důležitý je postup. Jedním z detailů zápasu bylo, že my po zakopnutí do autu míč vracíme, zatímco oni ne. To je rozdíl mezi oběma týmy."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace