Ohlasy po prvním zápase Supercopy

Aitor Karanka (© as.com)

Jaké jsou reakce protagonistů po prvním zápase o Supercopu, v němž se na Bernabéu zrodila mezi Realem Madrid a Barcelonou remíza 2-2?

José Mourinho navázal na konec loňské sezóny a opět poslal na tiskovou konferenci svého asistenta Aitora Karanku: "Není pro to žádný zvláštní důvod. Na turné v USA jsem také chodil na tiskové konference já. Rozhodčí? Jsou věci, které se nemění. Potěšilo nás, že jsme navázali na povedenou přípravu. Jsme na tom lépe než vloni. Jsme trochu rozladění, že se nám nepodařilo vyhrát, protože by to byl zasloužený výsledek."

Pep Guardiola byl s výsledkem spokojený: "Nečekal jsem, že mí hráči budou tak dobře odolávat, i když byl znát rozdíl ve fyzické připravenosti. Real Madrid měl více šancí než my. Nevím, jestli se dá mluvit o tom, že jsme měli více štěstí. Teď se musíme připravit na odvetu, ve které nás doufám poženou diváci za vítězství minimálně tak, jako to předváděli fanoušci Realu Madrid dnes. Budeme to potřebovat, protože oproti Realu Madrid máme stále skluz."

Karim Benzema potvrdil, že je ve skvělé formě, tentokrát se však gólově naprosadil: "Měli jsme více šancí a celkově jsme pro výhru dělali více. Myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. Možnost získat trofej nás motivuje. Musíme pokračovat v práci, můžeme prožít úspěšnou sezónu."

"Je to dobrý výsledek, ale musíme ho potvrdit v odvetě. Nechali jsme na hřišti vše. Jsem šťastný, že jsem mohl v dresu Barcelony debutovat. Věnuji můj první zápas rodině a národu v Chile," neskrýval radost Alexis Sánchez.

Také Andrése Iniestu potěšilo skóre, které se na Bernabéu zrodilo: "Nejsme rozehraní, nemohli jsme trénovat v kompletní sestavě. Ale odcházíme s dobrými pocity. Vstřelit dva góly na půdě soupeře, to může být důležité. Jsme díky tomu klidnější do odvety."

"Výsledek není nejlepší, ale s výkonem můžeme být spokojení. Za tři dny se musíme pokusit, abychom dosáhli ještě na lepší výsledek. Nemá cenu řešit, kdo je favoritem, pouze chceme hrát dobrý fotbal a uvidíme, jestli budeme schopní získat trofej," prohlásil Xabi Alonso, jehož gól skóre uzavřel.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace