Osobní kuchař, řidič a ochranka i šance na hřišti. Barcelona chce Dembélému usnadnit aklimatizaci

Ousmane Dembélé (© sport.es)

Ousmane Dembélé zatím nenaplňuje naděje, které do něj Barcelona vložila formou přestupu v hodnotě 105 milionů eur. Mohou za to zdravotní problémy mladého křídelníka, ale také fakt, že se ještě nedokázal v katalánské metropoli usadit.

Svalové zranění, které jej vyřadilo ze hry na čtyři měsíce hned v úvodu barcelonského angažmá a vyžádalo si první operaci v Dembélého kariéře, odloučení od rodiny, neznalost nové řeči, málo stráveného času se spoluhráči, enormní tlak, nezdravá strava... To vše jsou důvody, proč se zatím teprve 20letý hráč plně neaklimatizoval.

Nyní nastává pro Dembélého důležité období. Klub mu již pomohl najmutím osobního kuchaře, který by mu měl zajistit zdravé a kvalitní stravování oproti fast foodu, jemuž Francouz často holdoval, i řidiče a ochranky. A co je nejdůležitější, Barcelonu čeká série zápasů, v nichž dostane Dembélé opakovanou šanci. Prozatím se na hřišti hledal, což chvílemi Luise Suáreze či Messiho viditelně frustrovalo. I proto Ernesto Valverde poté, co hráč proseděl souboj s Chelsea v Lize mistrů na lavičce, prohlásil: "Nebyl to zápas vhodný k experimentům. Byl dlouho zraněný a trenéři v takovém případě raději vsadí na to, co dobře znají. Tak to vidím."

Valverdeho přístup se zdá logický a pochopitelný, nechce nerozehraného Dembélého hned vystavovat nejtěžším zápasům a soupeřům. Nadcházející utkání proti Gironě, Las Palmas či Málaze už však představují dobrou možnost, aby Dembélé nastoupil do rozjetého vlaku a začal nabírat herní sebevědomí.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace