Özil pod palbou kritiky

Mesut Özil (© as.com)

Mesut Özil zazářil během afrického mistrovství světa v létě roku 2010. Stal se tahounem německého mančaftu, což později svými výkony jen potvrdil i v dresu Realu Madrid. Jeho herní rozhled, schopnost tvořit hru a nechat hrát své spoluhráče, ho vytáhla do vybrané společnosti jak mezi fanoušky, klubové vedení ale i sportovní novináře. Některé z pisálků uchvátil svým projevem natolik, že ho neváhali posunout na úroveň největších fotbalistů historie Bílého baletu. Mluvilo se o něm jako o novém Zidanovi. Bohužel, o rok později je Özilova situace na hony vzdálená idylce, kterou si v hlavním městě Španělska užíval. Ba co víc. Nyní na něj všichni ukazují prstem kvůli špatným výkonům, které mají podle většiny původ v nevázaném životě za branami stadiónů.

Özil je v podezření. Rodák z Gelsenkirchenu nikdy neoplýval bůhvíjak velkolepou fyzičkou. Nicméně jeho výpadky během zápasů jsou nyní mnohem častější. Již v minulé sezóně si José Mourinho vždycky vybíral právě jeho, jako objekt jednoho ze tří střídání. Skutečnost, která se opakuje i v letošní sezóně. Özil se trápí a nezvládá tempo ani povinnosti, které mu ukládá portugalský trenér, čímž dostává na frak jeho útočná produkce. Celá věc už vzbudila pozornost i na nejvyšších místech v klubovém vedení, které již dalo Özilovi políček za čím dál tím sporadičtější zapojování se během zápasů. Mourinho se zavázal dostat ho zpět na jeho optimální level, což se mu ale zatím nepodařilo.

Server Soymadridista již v září poznamenal, že existuje jistá obava v tomto směru. No a v tuto chvíli již problém nabral na rozměru a zároveň zavládla pochybnost nad možným řešením. Nevyhnutelné a logické je srovnání se Sneijderem. Holanďan po svém příchodu do Španělska okouzlil. Nicméně jeho výkonnost měla klesající tendenci v závislosti na tom, jak rostly jeho noční výlety do víru velkoměsta. To ho nakonec stálo místo v Realu. V Interu ho čekal Mourinho, který se svojí speciální motivační příručkou dokázal vrátit Sneijdera do hry a udělat z něj klíčového hráče v tažení za ušatým pohárem pro vítěze Ligy mistrů, jehož finále se kuriózně hrálo právě na San Bernabéu. Úkol, který si Mourinho vytyčil, je zopakovat to samé i s Özilem do konce letošní sezóny. Florentino Pérez již zvedl hozenou rukavici. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace