Patnáct kroků moderního přestupu

Protagonisté moderního přestupu (© f365.com)

Jak poznáte, že váš oblíbený hráč už nechce hrát za klub a je na odchodu? Zde je 15 kroků, které provázejí většinu přestupů.

1.

Hráč se v posledním domácím zápase sezony dojemně loučí s fanoušky, zvedá nahoru palec a dívá se nešťastně do davu jako by říkal: "Znovu se sejdeme, jen nevím kdy a kde." Je to vrchol jeho průměrné sezony. Hráč se snaží zakrýt fakt, že je znuděný k smrti.

2.

Hráč je na dovolené a od bazénu twittuje svým stoupencům: "Ničemu nevěřte, pokud to neuslyšíte přímo ode mě." Pokračuje to rozhovory v novinách, kde si stěžuje na strašné anglické počasí a že mu chybí jeho psi, kteří neprošli karanténou na letišti Heathrow.

3.

Klub vydá prohlášení, že prohlášení v novinách jsou vytržené z kontextů a hráč je v klubu šťastný. Příští rok bude pro klub přelomový a hráč bude jeho nedílnou součástí.

4.

Bulvár přinese fotky hráčova sídla s velkou cedulí NA PRODEJ. Exkluzivní rozhovor s realitním makléřem ukazuje, že nábytek už je na cestě do Španělska/Itálie/Francie/Argentiny. Menší fotografie ukazuje hráče s telefonem, pravděpodobně zařizuje stěhování.

5.

BBC má článek. Když se přestupová spekulace objeví na stránkách BBC, tak je to opravdu horké. 

6.

Každý spoluhráč se pokouší zanalyzovat situaci a většina prohlášení začíná "Neříkám, že je nešťatný."

7.

Starosta města, kde se hráč narodil, obviní současný hráčův klub z jeho únosu. Zapomíná však, že unesený nedostává 100 tisíc Ł týdně a bonus k podpisu smlouvy o unesení.

8.

Zoufalí fanoušci netrpělivě sledují Twitter nebo Facebook, aby se od samotného hráče dozvěděli, jak to vlastně je. Hráč však twettuje o tom, jak užasná Tour de France je a jak miluje Haribo Magic Mix.

9.

Hráč dá rozhovor v zahraničním tisku, kde říká:

a) že se do Anglie už nikdy nevrátí

b) že podepsal smlouvu se zahraničním klubem

c) jeho praděda prodal snubní prsten prababičky, aby mohl v roce 1911 koupit zpátky pozemky klubu

d) má poraněné kolenní vazy a v přátelácích stejně nemůže hrát

10.

Současný hráčů klub vydá prohlášení, že už je unaven vyvracet tyhle přestupové spekulace. Raději hovoří o nedávné remíze s některými z odvážných amatérů z Kuala Lumpur/Singapuru/Kalkaty. Nicméně hráč má v klubu platnou smlouvu a je šťastný. A mimochodem je zraněný, proto nehrál.

11.

Hráč je vyfotografován, jak má při příletu na Heathrow jen malou tašku, což by naznačovalo jen krátký pobyt. Bulvár přijde s informací, že bydlí v hotelu vedle letiště, aby měla zpráva lepší efekt.

12.

Ředitel zahraničního klubu přiletí do Velké Británie k podání směšné nabídky. Tato nabídka zahrnuje podprůměrného mladého hráče, který hraje ve Španelsku 3. ligu. Tento hráč je nabízen jako protihodnota 10 mil. Ł, což Arsene Wengera přesvědčí, že se jedná o nového Dennise Bergkampa. Ve skutečnosti se z něho vyklube Francis Jeffers.

13.

Hráč chybí na předsezonním focení týmu. Přesvědčivý důkaz, že přestup je v pohybu a s hráčem se nepočítá.

14.

Dohoda je hotová! Hráč podepsal smlouvu s novým týmem.

15.

Dohoda není hotová! Za rok opakujte kroky 1 až 13.

Jakákoliv podobnost s přestupem Cesca Fàbregase je čistě náhodná :)

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace